vineri, mai 25, 2018

Promoţia C.E.N.T. 2018

       „Parcă ieri eraţi boboci, străini unii de alţii, rătăciţi pe coridoare căutând o literă de clasă şi un nume de diriginte. Atât. Aveaţi în caietul vostru, alb ca şi sufletul vostru, doar o etichetă.  Acum caietul, cât şi sufletul vă este plin. Plin de note, de întâmplări, de tristeţi şi de bucurii, de revoltă şi de resemnare, de nostalgie. Mici conflicte, mari împăcări. Dojană şi iertare. Reguli acceptate, reguli încălcate. Un mod de viaţă. Un timp şi un loc al vostru unde eraţi bineveniţi şi ocrotiţi. De mâine, veţi învinge gravitaţia firavă a C.E.N.T., cea care v-a ţinut pe orbita ei patru ani şi  veţi străbate spaţiile şi timpurile vieţii. Micuţa planetă „Titulescu” va rămâne un punct luminos, tot mai îndepărtat, pe cerul adolescenţei voastre.  Iar voi, comete libere, unice şi temerare, veţi mai traversa, o dată la zece ani, orizontul şcolii de care vă desprindeţi astăzi. Mâine, veţi face primul pas pe cont propriu, proiectând un viitor pe care oameni şi împrejurări îl pot împlini sau deturna fatal. Aveţi însă în voi o forţă uriaşă care zdrobeşte orice zăgaz: tinereţea!”
 diriginte, prof. Mariana Mitrea
 diriginte, prof.dr. Alexandru Mureşan
 diriginte, prof. Ana Achim
 diriginte, prof. Diana Dimirache
 diriginte, prof. Anca Fati
 diriginte, prof. Mihaela Petrovan
diriginte, prof. Natalia Danciu
        Cei mai minunaţi patru ani din viaţa unei alte generaţii s-au încheiat odată cu festivitatea de absolvire de anul acesta. Am avut văzut părinţi emoţionaţi care îşi ştergeau lacrimile discret, tineri entuziasmaţi şi frumoşi prin comportamentul lor de proaspăt absolvenţi de liceu, cadre didactice emoţionate de un alt final, diriginţi copleşiţi de despărţirea  de copiii lor  pe care i-au dădăcit, iubit, certat, încurajat, verificat 4 ani!
         Cu emoţie,  reprezentaţii elevilor claselor a 11-a au primit  cheia succesului, simbolul continuităţii şi al cunoaşterii , de la şeful de promoţie (nu întâmplător, emoţie rimează cu promoţie!).
        Final de liceu. Multe flori, îmbrăţişări, fotografii, urări şi apoi, linişte. Totul se transformă în cele mai deosebite amintiri! Să le păstraţi cu grijă  şi să adăugaţi alături de ele altele la fel de frumoase.
Ne revedem în 2028 !

sursa foto: 
                 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.