joi, octombrie 17, 2013

18 octombrie - Ziua Europeană de luptă împotriva traficului de fiinţe umane



       În perioada 17-21 octombrie 2013, Colegiul Economic „Nicolae Titulescu” organizează o serie de evenimente dedicate marcării zilei de 18 octombrie - Ziua Europeană de luptă împotriva traficului de fiinţe umane.
         Evenimentele centrale, având ca scop creşterea gradului de conştientizare asupra riscurilor traficului de fiinte umane, sunt:
        vizionarea  filmului  „Teroare în Paris” - ecranizarea unui caz real de trafic de fiinţe umane -  joi, 17 octombrie, sala festivă          
     vizionarea de filmuleţe-mărturii ale unor persoane traficate -  luni, 21 octombrie, în perioada pauzelor, sala festiva.

       ► flashmobluni, 21 octombrie, ora 14, în curtea colegiului,  timp de 4 minute, afişând mesaje referitoare la riscurile fenomenului. Elevii care doresc să participe sunt asteptaţi în tinută fie complet albă, fie complet neagră.
         ►concurs on-line  Mesajul tău salveaza vieţi”, derulat în perioada 17-21 octombrie, pe pagina de facebook a scolii
          Fii un exemplu pentru prietenii tăi și participă la concurs. Postând propriul mesaj vei creşte gradul de sustinere a luptei împotriva traficului de persoane şi a drepturilor noastre fundamentale. Intră în concurs şi fii promotorul acestei lupte!
        Postează pe pagina de eveniment a acestui concurs, până luni, 21 octombrie, ora 20.00, un mesaj sau un slogan prin care oamenii pot afla despre riscurile traficului de persoane. Promovează-ţi mesajul printre prieteni şi sustinători. Primele trei propuneri care au strâns cel mai mare numar de like-uri până la data de 25 octombrie 2013, vor fi premiate cu premii surpriză.
        Un om informat este o victimă în minus! Implică-te, indiferența te face complice!
      
Cu cele mai curate gânduri,
psiholog Ioana Maria Pop

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.