miercuri, noiembrie 13, 2013

Toleranță și conviețuire în spaţiul public

 Ediția a 9-a, 2013


         Toleranță și convietuire în spațiul public” este un proiect anual înscris în Calendarul activităților educative naționale extraşcolare al Ministerului Educatiei Nationale.
          Concursul, desfășurat în perioada 10 iunie-21 octombrie a.c., s-a adresat elevilor din clasele de liceu din toată ţara. În 2013 concursul a fost organizat de Centrul Rațiu pentru Democrație, în parteneriat cu British Council România, Colegiul „Emil Negruţiu” Turda și Televiziunea Transilvania Live.
          Proiectul urmărește dezvoltarea atitudinii democratice, civice și responsabile în rândul tinerilor.
            Obiectivele proiectului:
a) antrenarea tinerilor într-un exerciţiu de radiografiere critică a vieții comunității și de identificare a nevoilor și problemelor existente;
b) promovarea modelelor pozitive de atitudine și de comportament, prin susținerea aplicării celor mai valoroase trei proiecte și premierea autorilor lor;
c) încurajarea tinerilor în asumarea responsabilităților cetățenești prin realizarea de proiecte comunitare;
d) dezvoltarea atitudinii tolerante și de bună conviețuire prin încurajarea efortului de a-l întelege și sprijini pe „celălalt”.
          Elevii care au reprezentat Colegiul Economic „N.Titulescu” Baia Mare la acest concurs sunt: Doina Grijuc - clasa a XII a A,  Luca Andrei Sâmpetrean - clasa a X a B,  Roxana Bonte - clasa  a X a A şi Ionuț Filip - clasa a X a A, alături de profesorii coordonatori Alina Natalia Pop și Carmen Hoban.
           Proiectul titulescienilor cu tema: ”Toleranța face prieteni a obţinut nota 8,80 la evaluarea lucrărilor, clasându-se pe locul 8 din 56 de lucrări participante, din 24 de județe din țară.

prof. Alina Natalia Pop

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.