luni, decembrie 09, 2013

Am pornit la colindat...


         În cadrul manifestărilor „Iarna Băimăreană 2013”, sâmbătă, 7 decembrie, la invitaţia Primăriei Baia Mare, Grupul "Mărgăritare", format din eleve de la C.E.N.T., a colindat pe scena amenajată în centrul vechi al oraşului. 
       Grupul nostru, coordonat de prof.Ramona Pop, a deschis programul manifestărilor  la ora 15, interpretând 5 colinde tradiţionale româneşti.
         Atmosfera sărbătorilor de iarnă a fost adusă în sufletele băimarenilor care au fost prezenţi sâmbătă, 7 decembrie 2013, la Catedrala Episcopala „Sfanta Treime” din Baia Mare unde, cu binecuvântarea Presfinţitului Părinte dr.Iustin Sigheteanul, a avut loc cea de-a a XIV-a ediţie a Manifestării judeţene  “De Naşterea Domnului” şi ediţia a III- a a Concursului Judeţean de interpretare a Colindelor “Colindătorii” , organizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Maramureş.şi Episcopia Maramureşului şi Sătmarului.


          Grupuri vocale de la şcoli şi licee din municipiu, dar şi din Mara, Bârsana, Rohia, Cerneşti, Groşii Ţibleşului, Vişeu de Sus, au interpretat colinde  tradiţionale, specifice zonei din care provin.
         Grupul vocal “CENT COLIND”, de la Colegiul Economic “ Nicolae Titulescu “, a obţinut Premiul pentru promovarea tradiţiei în mediul urban.
Coordonator grup vocal "CENT COLIND" : Prof. Maria Graţiela Omota

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.