vineri, aprilie 25, 2014

Gânduri de olimpici


                În perioada 7-11 aprilie 2014 a avut loc la Mangalia faza naţională a Olimpiadei la disciplinele din aria curriculară Tehnologii, profil Servicii.
            Au fost prezenţi 162 de elevi din 41 judeţe ale ţării şi municipiul Bucureşti, iar judeţul Maramureş a fost reprezentat de elevele Colegiului Economic “Nicolae Titulescu”: Ciorban Paula din clasa a XI-a A, Bărbos Diana, clasa a XI-a H, Horgoş Ramona, clasa a XII-a C și Dorca Simina, clasa a XII-a H.
          Rezultatele obţinute de aceste eleve sunt demne de apreciat mai ales pentru efortul depus în aprofundarea cunoştinţelor din mai multe discipline de studiu.  
            Eleva Ciorban Paula  a reuşit să se situeze pe podium cu Premiul III la domeniul Economic, Administrativ, Comerţ clasa a XI-a:
               Cu mult drag, adresez felicitări profesorilor şi elevelor pentru rezultatele obţinute, mulţumiri conducerii C.E.N.T. şi Asociaţiei PROCENT pentru implicarea şi sprijinul acordat pe toată durata desfăşurării competiţiei.
prof. Natalia Danciu – profesor însoțitor lot olimpic
            Această participare a fost o experienţă plăcută din cele mai multe puncte de vedere, pot să spun că am avut şansa să cunosc şi să concurez cu elevi din toată ţara. Sunt mulţumită de rezultatele pe care le-am obţinut, însă întotdeauna este loc şi de mai bine, sunt motivată să particip şi anul viitor şi să ajung din nou pe podium.
Ciorban Paula, clasa XI A

            Să ajungi să participi la Olimpiada naţională  trebuie mai întâi să fii selectat la faza pe şcoală, să treci de faza locală, suficient de dificilă, iar apoi să fii primul la faza judeţeană. Pentru mine a fost frumos şi greu deopotrivă,  datorită volumului de informaţii acumulat într-un timp scurt, dar datorită acestei experienţe am câştigat mai multă încredere în propriile forţe, mai mult curaj şi, nu în ultimul rând mi-am făcut noi prieteni. Contactul cu o nouă cultură şi un mod diferit de gândire m-a facut să cred că sunt o persoană cu un caracter mult mai puternic decât credeam.
Diana Bărbos, clasa XI H

         Pentru mine, această participare la olimpiada națională a fost un eveniment important în care am învățat foarte multe. Pe lângă orele suplimentare de studiu, la școală și acasă, am fost susținută de cei mai buni profesori. A fost o perioadă extrem de grea, perioada unor salturi calitative, dar totodată foarte frumoasă.
              Cu această ocazie am văzut multe locuri care m-au impresionat, în special marea si Cercul Militar Mangalia. Am cunoscut mulţi elevi din țară, participanţi la Olimpiada Naţională de Tehnologii de anul acesta, fiind cazați la același hotel.
               După o săptămână lungă, în care am dat tot ceea ce era mai bun, pentru a obține rezultate frumoase, în care am învățat  dar ne-am şi distrat,  am râs și ne-am stresat cu toții, consider că a meritat tot efortul depus. Numai prin muncă, poți să ajungi acolo unde dorești. Cred că proverbul  „Ce nu te omoară, te face mai puternic”  este cel care mă ambiționează să continui „să mă aventurez în lumea științei și a cunoașterii”, fiind tot mai interesată de a învăța lucruri noi.
Ramona Horgoș, clasa XII C

     Cu sufletul si mintea deschisă, 4 eleve din judeţul Maramureş am participat la Olimpiada Naţională de Tehnologii desfăşurată în Mangalia, judeţul Constanţa. Am pornit însoțite de către doamna profesoară Danciu Natalia, o profesoară înţelegătoare care ne-a arătat bunătatea ei pe tot parcursul evenimentului.

         Timpul petrecut pe drum, a zburat destul de repede deoarece eram nerăbdătoare să descoperim ce înseamnă o săptămâna petrecută în Mangalia. Am fost întâmpinaţi cu multă dragoste părintească de către organizatori, iar personalul hotelului Alutus, unde am fost cazați, a fost format din oameni deosebiţi şi ospitalieri.

         Deşi acea săptămână a fost sub semnul unei competiţii, activităţile desfăşurate în afara probelor de concurs, au reuşit să lege multe prietenii între participanţi. Și eu mi-am făcut mulţi prieteni cu care sper să păstrez legătura.

       Astfel, pot spune că acea săptămână ,,scrie istorie’’ în sufletul meu, în urma căreia mi-au rămas amintiri minunate.
Dorca Simina, clasa XII H





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.