luni, iunie 30, 2014

Premianţi la concursuri naţionale



            In perioada 27-29 iunie 2014, s-a desfăşurat, la Oradea, ediţia a VII-a a Concursului Naţional ,,Bune practici în educaţia pentru protecţia mediului”, desfăşurat sub sloganul “Viitorul Terrei este în mâinile noastre”.
        Activitatea este cuprinsa în Calendarul Activitatilor Educative 2014 al Ministerului Educatiei Nationale, Domeniul ecologie, protectia mediului.
Echipajul format din elevii clasei a XI a A, Ghidiu Radu şi Butean Marian,
coordonaţi de prof.Alina Natalia Pop
a obţinut  Diplomă specială pentru Cel mai Bun pliant
prin care au ilustrat, prin text şi desen, aspecte din activitatea de investigare şi cercetare a unui areal.
           La faza naţională  a concursului „Copiii şi drepturile lor” echipajul format din elevii clasei a XI a A
 Mariş Roberta, Rusa Bogdan şi Ciorban Paula, coordonaţi de prof.Alina Natalia Pop, 
au obţinut Menţiune pe echipe,
 iar la secţiunea:  Creaţie foto, (imagini care să redea exemple de bune practici din viaţa cotidiană inspirate din tematica proiectului), Premiul pentru Cele mai reuşite fotografii 
            Pornind de la sloganul: „Existăm. Ascultaţi-ne!”, concursul urmăreşte diseminarea informaţiilor cu privire la Legea 272/2004, care reglementează drepturile copilului, Legea 217/2003 privind prevenirea şi combaterea violenţei în familie şi Strategia Ministerului Educaţiei Naţionale cu privire la reducerea fenomenului de violenţă în unităţile de învăţământ preuniversitar.
            Concursul face parte dintr-un proiect mai amplu, cuprins în Calendarul Activităţilor Educative MEN şi a fost organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor în colaborare cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Bihor, la finele lunii iunie 2014.
        După finalizarea competiţiilor, reprezentanţii CENT au vizitat Peştera Vadu Crişului, cunoscută ca una din peșterile cu cea mai bogată faună cavernicolă din România.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.