joi, noiembrie 13, 2014

Seminarul "Gândește cutezător” (1)



           Marți, 11 noiembrie 2014, în sala festivă a Colegiului Economic „ Nicolae Titulescu”, elevii clasei a X-a F, alături de diriginta clasei, prof.Grațiela Omota au participat la seminarul educațional „Gândește cutezător”, organizat de Asciația pentru sănătate, educație și familie.
            Scopul seminarului a fost motivarea elevilor pentru dezvoltărea potențialului intelectual, pentru a-și descoperi talentele și pentru a-și alege o profesie.
          În cadrul seminarului s-a prezentat biografia celebrului neurochirug dr.Ben Carson, care și-a transformat propia viață, devenind dintr-un copil de ghetou cel mai celebru neurochirurg.
            De asemenea, în cadrul seminarului au fost prezentate și alte mari personalități ale omenirii cum ar fi Louis Patseur, Thomas Edison, Albert Einstein, care pot fi și ei modele pentru elevi. Un alt scop  al seminarului a fost și motivarea elevilor pentru lectură, știut fiind faptul că există un interes scazut pentru lectură în ultimii ani.
            A fost un prilej de reflecție pentru elevii clasei a X-a F  să îndrăznească și ei să gândească cutezător, să creadă că visele  pot să devină realitate, dacă îți descoperi talentele și lupți pentru a le valorifica. Modelul doctorului Ben Carson poate fi urmat de orice tânăr care conștientizează că școala deschide orizonturi, lectura luminează mintea și munca și perseverența pot asigura succesul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.