marți, decembrie 16, 2014

Spiriduşii Moşului


           Crăciunul  reprezintă momentul în care ar trebui să simţim plenar bucuria, dragostea, să ne simţim împliniţi şi fericiţi.  E cea mai frumoasă perioadă a anului când copii aşteptă daruri sub pomul de Crăciun iar colindele ne transpun în atmosfera tainică de acum 2000 de ani, când omenirea a primit cel mai mare dar, pe pruncul Iisus.
            Şi cum putem fii mai fericiţi în ajun de Crăciun decât dăruind şi primind bucuria şi afecţiunea unor copii nevinovaţi?! În acest context elevii clasei a X-a I s-au gândit să facă o bucurie copiilor cu cerinţe educative speciale de la Şcoala Gimnazială Specială, grupa de preşcolari,  oferindu-le daruri, simţind împreună cu ei bucuria  de a dărui şi ajutându-i să împodobească bradul de Crăciun. Au cumpărat daruri pentru  cei mici şi au pornit cu colinda.

         Impresionaţi de colinda auzită, copiii de la grupa de preşcolari i-au întâmpinat cu dragoste pe  colindători şi au împodobit împreună cu ei bradul de Crăciun.
           Darurile aduse celor mici  au fost aşezate apoi sub bradul de Crăciun şi fiecare copil prezent  a putut să se bucure de darul primit.
            A fost un moment emoţionant atât pentru cei mari, cât şi pentru cei mici.
         Tinerii au plecat acasă meditând mai profund la darurile pe care ei le-au primit de la Dumnezeu,au conştientizat că religia nu este o ideologie, religia este viaţă şi dragostea se arată prin fapte şi prin  comuniune.
              “ Binecuvântarea lui Dumnezeu se revarsă în lume şi în viaţa omului ca prisos de har şi dar, iar omul poate, paradoxal, să-i răspundă tot printr-o binecuvântare, dar una care se manifestă în evlavie, în mulţumire şi în slăvirea lui Dumnezeu. Darul cuprinde cerul şi pământul: lumea este dar, viaţa omului este tot un dar, la fel sănătatea şi tot ceea ce îl conduce spre mântuire.” (Pr. Prof.Dumitru Stăniloae)
profesor de religie Maria Graţiela Omota

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.