joi, februarie 19, 2015

Competențe pentru locuri de muncă


         Colegiul Economic „Nicolae Titulescu”  este beneficiar în Proiectul „Skills for Jobs”  implementat de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Cluj, în parteneriat cu Asociaţia Inceptus România şi inspectoratele şcolare din şapte judeţe din regiunile Nord-Vest si Vest. 
          Proiectul, cu finanţare europeană, se derulează pe o perioadă  de 20 de luni şi se adresează elevilor din clasele a IX-a şi a X-a, care vor beneficia de servicii de consiliere în carieră, informaţii cu privire la piaţa muncii şi stabilirea de contacte directe cu mediul universitar şi angajatorii.
          Liceenilor din proiect li se va aplica “cea mai performantă baterie de teste” care se aplică în străinătate şi de care au beneficiat 2,5 milioane de elevi, în urma cărora s-au identificat aptitudinile şi deprinderile acestora. Elevii vor completa câte un chestionar în îşi vor face propria lor evaluare, iar dacă aceasta se apropie de evaluarea bateriei de teste, vor fi premiaţi. Premiul I, de exemplu, va fi de 1.000 de lei. Vor mai fi şi alte premii, mai mari, de 1.500 de lei, pentru şcoli, pe judeţ. Vor primi premii 390 elevi din 130 de şcoli. De asemenea, va fi premiat cu 4.500 de lei elevul care s-a evaluat cel mai bine în raport cu bateria de teste.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.