vineri, noiembrie 09, 2018

Activitate didactică: Realizare tort de mere cu frişcă

       Proiectul Realizare tort de mere cu frişcă, derulat în 9 noiembrie a.c.face parte din seria activităţilor practice săptămânale, desfăşurate cu elevii care frecventează învăţământul profesional, în laboratorul de practică şcolară al Colegiului Economic „Nicolae Titulescu” Baia Mare.

      La activitate au participat elevii din anul III A,  învăţământ profesional, specializarea Turism şi alimentaţie, calificarea Ospătar (chelner) vânzător în unități de alimentație, coordonaţi de doamna profesor de instruire practică Ioana Neamţ
Locul de desfăşurare: Laboratorul de practică şcolară al C.E.N.T. Baia Mare.
       Activitatea a avut ca scop evidenţierea deprinderilor dobândite de elevi, colaborarea şi conlucrarea acestora la realizarea preparatului propus. Practicanţii au respectat întocmai  materiile prime şi tehnica de realizare, conform  reţetei propuse.
Momentul mult aşteptat de elevi a fost reprezentat de degustarea preparatelor.
 
        Foarte mulţumiţi de gustul şi aromele tortului cu mere şi frişcă, pe care l-au preparat azi, ne-au oferit şi nouă reteta:
Ingrediente:
•1,2 kg mere (8-10 bucăți)
•200 g zahăr tos
Pentru blat:
•5 ouă (separate)
•125 g zahăr tos
•1 zahăr vanilat
•1 praf de sare
•125 g făină albă
În plus:
•50 g unt
Mod de preparare:
        Se curăţă merele și se scot cotoarele .Se pun merele unul lângă altul. Se pun cele 2 linguri de zahăr peste ele. Din loc în loc se pune câte un pic de unt. Se dau merele la cuptor să se înmoaie un pic,iar zahărul să se caramelizeze.
Pentru blat:
      Separăm albușurile de gălbenușuri. Albușurile se bat spumă tare cu un praf de sare, la viteză maximă a mixerului. Când spuma s-a întărit bine  adăugăm zahărul  și mixăm până spumă devine densă și lucioasă. Adăugăm gălbenușurile și continuăm mixarea.
       Dăm mixerul la viteză cea mai mică și omogenizăm ușor compoziția.
      Făină o cernem împreună cu praful de copt peste compoziția de ouă. Dăm mixerul deoparte și amestecăm totul cu o spatulă, ușor, cu mișcări de jos în sus.
      Compoziția o turnam în tavă peste merele caramelizate și dăm tavă la cuptor la foc mediu, pentru cca. o jumătate de ora, până blatul devine ferm la atingere.

Vă dorim poftă bună!


Informaţii şi fotografii furnizate de prof. Ioana Neamţ

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.