vineri, decembrie 14, 2018

Dezvoltarea spiritului antreprenorial prin firma de exercițiu

În perioada 7–8 decembrie 2018,  Colegiul Economic „Nicolae Titulescu” din Baia Mare, sub patronajul Camerei de Comerț și Industrie Maramureș, a organizat ediția a XII-a a Târgului firmelor de exercițiu „Rivulus Dominarum Tineret”, la Centrul de Instruire și Marketing al Camerei de Comerţ şi Industrie Maramureș și s-a adresat elevilor de la liceele din filiera tehnologică - profil Servicii.
Instruirea în firma de exerciţiu contribuie la pregătirea viitorilor întreprinzători. Cu prilejul târgurilor firmelor de exercițiu elevii își verifică, își dezvoltă și își îmbunătățesc abilităţile antreprenoriale și manageriale.
            De la o ediție la alta, Târgul firmelor de exercițiu „Rivulus Dominarum Tineret” reunește la Baia Mare un număr tot mai mare de participanți. La cea de a XII-a ediție au participat 152 firme de exercițiu (74 firme de exercițiu cu stand și 78 firme de exercițiu fără stand), în calitate de concurenți, provenind din 45 licee economice și de profil, din municipiul București și 19 judeţe ale ţării: Alba, Arad, Bihor, Bistrița Năsăud, Constanța, Cluj, Galați, Giurgiu, Hunedoara, Iași, Ialomița, Maramureș, Olt, Satu Mare,  Sălaj, Suceava, Timiș, Vâlcea și Vrancea.
 
Participanții la târg s-au întrecut în cele 12 competiții organizate: stand, materiale promoţionale, catalog creativ și profesional, prezentarea firmei, tranzacţii, pagină web, vânzător, spot, mascotă, imaginea firmei și ”Cea mai bună firmă la toate secţiunile” și au fost recompensaţi cu trofee, premii și menţiuni.
Evenimentul organizat de Colegiul Economic „Nicolae Titulescu” a fost aprobat de M.E.N. și înscris în Calendarul Activităţilor Educative Naţionale în 2018, în Calendarul Târgurilor și expozițiilor găzduite de C.C.I. M.M.  în 2018, dar și în Calendarul activităţilor programului „Baia Mare - Capitala Tineretului din România”.
An de an, ne-au fost alături în organizarea târgului, partenerii noștri tradiționali:
§  C.N.D.I.P.T. – departamentul Centrala Rețelei Firmelor de Exerciţiu din România (ROCT)
§  Inspectoratul Școlar Județean Maramureș
§  Camera de Comerț și Industrie Maramureș
§  Colegiul Tehnic „Anghel Saligny” Baia Mare,
iar la această ultimă ediție, am avut alături și
§  Federația Organizațiilor Neguvernamentale de Tineret din Maramureș.
Ediția recent încheiată, nu ar fi fost posibilă fără sprijinul financiar acordat de:
·   Ministerul Educaţiei Naţionale
·    Municipiul Baia Mare, prin programul de finanțare nerambursabilă 2018,
·    Banca Cooperatistă Băimăreana” Baia Mare,
·   Banca Comercială Română S.A .Maramureş,
·  Asociaţia de părinţi PROCENT Baia Mare,
·  diverși sponsori locali.
               FELICITĂRI tuturor elevilor participanți, care, sub îndrumarea profesorilor coordonatori, au reușit să și asume responsabilitățile de viitori întreprinzători și le dorim mult succes pe viitor în afaceri, fie ele și virtuale!
prof. Mariana Mitrea – coordonator proiect,
Colegiul Economic „Nicolae Titulescu” Baia Mare

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.