luni, decembrie 09, 2019

Ediţia a 13-a a fost cu noroc în afaceri la Târgul firmelor de exerciţiu

         Elevi ai liceelor economice şi de profil din ţară au participat, în perioada 6-7 decembrie 2019, la cea de-a XIII-a ediţie a Târgului Firmelor de Exerciţiu „Rivulus Dominarum Tineret”, organizat de Colegiul Economic „Nicolae Titulescu” Baia Mare, în parteneriat cu C.N.D.I.P.T. - Departament R.O.C.T., I.S.J.  Maramureş și Colegiul Tehnic „Anghel Saligny” Baia Mare. Şi în acest an Centrul de Instruire şi Marketing al Camerei de Comerţ şi Industrie  Maramureş a fost partener al evenimentului, fiind  gazda evenimentului.  
             Peste 145 firme de exercițiu (59 firme de exercițiu cu stand și 86 firme de exercițiu fără stand) din 40 licee economice și de profil, din municipiul București și 17 judeţe ale ţării: Alba, Bihor, Bistrița Năsăud, Constanța, Cluj, Galați, Giurgiu, Iași, Ialomița, Maramureș, Satu Mare,  Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiș, Vâlcea și Vrancea s-au întrecut pentru premiile I, II şi III, dar şi pentru premii speciale pentru; cel mai bun stand, cele mai bune materiale promoţionale, cel mai bun catalog profesional, cel mai bun catalog creativ, cea mai bună prezentare a firmei, cele mai multe tranzacţii, cea mai bună pagină web, cel mai bun vânzător, cel mai bun spot, cea mai reprezentativă mascotă, cea mai profesională imagine a firmei, cea mai bună firmă participantă.

        Elevii au simulat activităţi comerciale şi au evaluat activitatea firmelor de exerciţiu asemenea oamenilor de afaceri responsabili, educându-şi astfel spiritul de întreprinzător. Printre standurile expozanților am putut vedea idei diferite de afaceri,  de la firme de organizări evenimente, societăţi având ca obiect de activitate comerţul cu diverse produse,  catering și vânzări de produse online, publicitate, beauty & styling, până la agenții imobiliare şi de turism – acestea au încântat vizitatorii prin profesionalism şi pricepere.

             Participanţii au vizitat toate standurile amenajate şi au dialogat cu concurenţii pe baza activităţii desfăşurate de firme.
            Firmelor de exerciţiu participante au fost evaluate pe parcursul zilei de 7 decembrie, iar la final a avut loc festivitatea de premiere a celor care au obţinut cele mai bune rezultate.
        Evenimentul a fost organizat cu sprijinul cu sprijinul financiar al Ministerului Educaţiei și Cercetării, Primăriei  municipiului Baia Mare şi Asociaţiei de părinţi ProCENT 
         Din programul manifestărilor nu a lipsit programul artistic.
        Obiectivul principal al acestui târg a fost, ca în fiecare an, dezvoltarea competențelor profesionale și abilităților dobândite de elevi la firma de exercițiu, alături de valorificarea potențialului lor intelectual și creativ, încheierea parteneriatelor școală – comunitate, promovarea ofertei educaționale și imaginii unităților de învățământ participante.
      Îi felicităm pe toţi elevii participanți şi pe profesorii lor coordonatori
 şi îi aşteptăm, cu bucurie, la ediţia din 2020!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.