joi, iunie 27, 2013

Elevii de la CENT ştiu ce drepturi au!



În perioada 31 mai - 2 iunie s-au desfăşurat la Liceul „Aurel Lazar” din  Oradea  fazele naţionale ale concursurilor „Bune practici în educaţia pentru protecţia mediului” şi „Copiii şi drepturile lor”, ambele ajunse la a şasea ediţie.
Judeţul Maramureş a fost reprezentat de două echipaje de la CENT, coordonate de prof.Alina Natalia Pop.
La concurs elevii au realizat un afiş A3 cu tema „Viitorul Terrei este în mâinile noastre”, un pliant care a ilustrat, prin text şi desen, aspecte din activitatea de investigare şi cercetare a unui areal, un eseu, care a surprins exemple de „bune practici” din activităţile extraşcolare de educaţie pentru protecţie a mediului, o prezentare PowerPoint cu exemple de „bune practici”, privind rezultatele investigaţiilor/experimentelor desfăşurate în arealul „adoptat” şi un film de trei minute pe teme de educaţie ecologică.
          Echipajul de la CENT participant la concursul  Bune practici în educaţia pentru protecţia mediului” a fost format din elevele Grijuc Doina, Iuga Aurica şi Bonte Roxana.

La concursul „Copiii şi drepturile lor” echipajul format din elevii Ghidiu Radu, Mariş Roberta şi Rusa Bogdan (clasa a X-a A), sub coordonarea prof. Alina Natalia Pop, a obţinut Diploma specială pentru Cel mai bun pliant la secţiunea „Creaţie publicitară”.
În cadrul concursului, elevii au fost supuşi mai multor probe: un test referitor la legea privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului, construirea unui puzzle, rezolvarea unui studiu de caz şi întocmirea unui portofoliu. Se pare că elevii de la CENT îşi cunosc foarte bine drepturile pentru că, în urma jurizării, reprezentanţii liceului maramureşan s-au clasat pe un excelent loc 3 între cele 15 echipaje participante din diferite judeţe (printre care Bihor, Suceava, Satu Mare, Mureş, Cluj, Bistriţa-Năsăud, Sălaj, Ilfov etc.), obţinând Premiul III.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.