luni, februarie 10, 2014

Momentele unui nou început

       Titulescienii  s-au întors din vacanţa intersemestrială bucuroşi că au un program şcolar pe dimineaţă, după ce ani la rând au fost nevoiţi să urmeze cursuri în două schimburi.
       Lucrările de reabilitare şi extindere ale Corpului A s-au încheiat, iar investiţiile de peste 3,3 milioane de lei vor fi valorificate de elevii acestui liceu începând de astăzi, 10 februarie 2014.
         Colegiul Economic "Nicolae Titulescu" s-a transformat într-un mini-campus şcolar cu cele trei corpuri de clădire în care se regăsesc: 37 de săli de clasă, laboratoare (de informatică, de ştiinţe, de alimentaţie publică), sală festivă, cantină, internat, bibliotecă, precum şi o sală de sport.
      În prezenţa invitaţilor: Cătălin Cherecheş, primarul oraşului, Anton Rohian, prefectul judeţului, Preasfinţitul Iustin Sigheteanul, arhiereu vicar al Episcopiei Maramuresului şi Sătmarului,
reprezentanţi ISJ Maramureş, foşti dascăli şi părinţi 
profesorii şi elevii Colegiului Economic "Nicolae Titulescu" din Baia Mare au inaugurat corpul principal al unităţii de învăţământ

     Ceremonia a fost deschisă de PS Sa care a săvârşit slujba de binecuvântare a clădirii şi a rostit o rugăciune îndreptată către cadrele didactice şi elevii acestui colegiu.
        “Noul corp, modernizat şi extins, realizat printr-un proiect pe fonduri europene a adus multă bucurie profesorilor, elevilor şi părinţlor. Putem spune acum că avem o şcoală modernă, dotată cu tot ceea ce este necesar pentru a face învăţământ la cel mai înalt nivel. Dispunem de săli de clasă suficiente pentru ca elevii să vină la şcoala pe dimineaţă, de laboratoare – de ştiinţe, alimentaţe publică, tehnologii şi de cabinete de informatică dotate cu tot ceea ce este necesar. Suntem cu adevărat multumiţi pentru că am putut realiza ceea ce ne-am dorit de atâta timp”.
Prof.Crina Georgeta Buda, directorul Colegiului Economic „Nicolae Titulescu”.
            Cu acest prilej, Luca Andrei Sâmpetrean, Preşedinte al Consiliului Şcolar al Elevilor de la CENT s-a adresat tuturor celor prezenţi în numele elevilor:
           "Stimați invitați și profesori, dragi colegi,
         După o lungă așteptare inevitabilul s-a întamplat. Începem semestrul al II-lea într-un nou corp utilat la standarde europene. Colegiul Economic „Nicolae Titulescu” poate acum să-și reia locul în topul elitelor liceelor băimărene, județene și chiar naționale sub aspectul dotărilor și mijloacelor didactice moderne. Elevii se pot bucura începând de azi de programul pe dimineață, încât după-amiezile vor fi destinate studiului, dar și diverselor activități personale.
       Colegiul Economic „Nicolae Titulescu” este o dovadă vizibilă a evoluției acestuia, de la Şcolă Tehnică Financiară până statutul de colegiu economic. Sperăm să ne formăm ca specialiști în activități economice, comerciale, de turism și alimentație publică, atât în plan informațional, cât, mai ales, în cel practic pentru a continua astfel tradiția școlii noastre.
        În numele elevilor mulțumesc tuturor celor implicați în proiectul de modernizare respectiv echipei manageriale, domnului Primar, constructorului și diferiților furnizori de echipamente."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.