miercuri, iunie 08, 2016

Curs de formare pentru dascălii de lb.franceză



„Timp de o săptămână la Colegiul Economic „Nicolae Titulescu” din Baia Mare s-a desfăşurat cursul naţional de formare pentru profesorii de limba franceză, „Evaluarea competenţelor: de la definirea obiectivelor la activităţi de remediere”. La cursul susţinut de formator de la Centrul de Cercetari Pedagogice din Franta, Pierre – Yves Roux, au participat zeci de dascăli din întreaga ţară. 
Din Maramureş, s-au implicat în acest curs zece profesori de limba franceză. „Se urmăreşte ameliorarea modalităţilor de teste de evaluare la clase, stabilirea unor planuri remediale fie pentru recuperarea celor cu un nivel slab, fie pentru elevii care sunt buni care vor fi stimulaţi să facă performanţă”, a declarat profesorul de limba franceză, Rodica Mone. După această formare profesională, participanţii vor avea de diseminat informaţia, adică să facă activităţi de formare cu colegii din propria şcoală. De asemenea, vor avea de experimentat la clasă cele învăţate la curs şi vor întocmi un raport de stagiu în care fiecare îşi va prezenta experienţa şi concluziile şi care va fi trimis către Centrul Regional Francofon pentru Europa Centrală şi Orientală. 
Este pentru prima dată când se organizează în Baia Mare acest curs destinat profesorilor de limbi moderne. Activitatea a fost organizată de Organizaţia Internaţională a Francofoniei, Centrul Regional Francofon pentru Europa Centrală şi Orientală şi Ministerul Educaţiei.”
(Text preluat din cotidianul independent "Graiul Maramureşului" din 4 iunie 2016)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.