miercuri, iunie 29, 2016

"The best students" în Cehia



Colegiul Economic “Nicolae Titulescu” derulează, în calitate de beneficiar, în perioada noiembrie 2015 - noiembrie 2016, proiectul de mobilitate "The best students!", nr. 2015-1-RO01-KA102-014881, proiect finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Uniunii Europene pentru educație, formare profesională, tineret și sport 2014-2020.
În cadrul proiectului a avut loc prima mobilitate organizată cu sprijinul partenerilor cehi, în perioada 12-25 iunie 2016 și care a fost un real succes. 
La această mobilitate au participat 30 de elevi aflați în formare profesională inițială în ciclul inferior al liceului, clasa a X-a, filiera Tehnologică, profilul Servicii, domeniul general de pregătire Comerț. Elevii au fost însoțiți de 4 profesori de la Colegiul Economic ”Nicolae Titulescu” pe toată perioada stagiului.
Impresiile participanților la mobilitate:
”O experiență de neuitat care mi-a deschis noi orizonturi! În acele 2 săptămâni în orașul de aur am trăit o experiență pe care nu o voi mai cunoaște vreodată. Locul în care am realizat stagiul de practică a fost de-a dreptul impresionat, iar persoanele cu care am interacționat au fost foarte amabile, prietenoase. Nu voi putea uita niciodată peisajul din Praga, care m-a fascinat pentru întreaga mea viață prin frumusețea sa, prin clădirile sale aparte și să nu uit, nu am cum să uit toate momentele frumoase pe care le-am petrecut acolo alături de colegii mei.” (Andreea Mureșan)
               
”Experiența din Praga a fost foarte frumoasa! Am învățat foarte multe lucruri noi la locul de pregătire practică, am rezolvat sarcini complexe, mi-am dezvoltat abilitățile practice și mi-am îmbunătățit comunicarea în limba engleză, ceea ce mă bucură în mare măsură. În timpul liber am vizitat locuri foarte frumoase și am descoperit multe lucruri frumoase despre istoria orașului.
Oricând aș repeta cu plăcere această experiență.” (Izabella Szlavik)

”A fost o experiență unică atât din punct de vedere profesional cât și personal. Implicarea în activități reale în cadrul unei firme reale atât individual cât și în echipă a avut multe beneficii, atât profesional cât și personal: capacitate mărită de a rezolva sarcini noi și cu un grad ridicat de dificultate, dezvoltarea abilităților practice, dezvoltarea competentelor lingvistice, capacitate mai bună de a munci în echipă, încredere în forțele proprii. Recomand colegilor să participe la astfel de proiecte fiindcă experiența este unică.” (Bogdan Angheluș)
Proiectul reprezintă un demers al școlii de a satisface nevoile reale ale elevilor, de a stimula participarea la educație permanentă, la programe de formare de calitate la nivel european și de a crea o cultură a învățării pe tot parcursul vieții pentru a asigura un învățământ economic de calitate în orașul Baia Mare, dar și o sensibilizare a agenților economici locali pentru viitoare colaborări în vederea organizării stagiilor de pregătire practică.

Echipa de proiect 

Notă: Acest comunicat reprezintă punctul de vedere al autorilor și nu în mod necesar opinia Comisiei Europene.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.