Aprobat
prin ORDINUL MINISTRULUI EDUCAŢIEI NAŢIONALE nr. 3076/ 17.01.2018 şi prevăzut
în anexa 6, Concursul Naţional
“S.O.S. -PRODUCŢIA DE ALIMENTE!” este cuprins în Calendarul Concursurilor Naţionale
Şcolare nr. 24984/ 22.01.2018, organizate în anul şcolar 2017–2018 fără
finanţare M.E.N.
Elevii participanți şi profesorii coordonatori la ediția a VIII-a au realizat în perioada
derulării proiectului, februarie – aprilie 2018, lucrări la cele 3 secțiuni intitulate sugestiv: Info Culinar, Mâncând sănătos ne protejăm viața și Alimentele
– prieten sau dușman.
Prima secțiune a fost un concurs de afișe realizate cu ajutorul calculatorului în
aplicația Paint sau alta,
având ca temă promovarea alimentelor sănătoase sau descurajarea consumului de
alimente considerate de specialiști
a fi dăunătoare pentru sănătatea noastră. Obiectivul declarat este
sensibilizarea consumatorilor cu privire la siguranța alimentară. Fiecare lucrare de la
această secţiune conține un
slogan ce este o “reclamă” la un aliment sănătos sau o “antireclamă” la un
produs alimentar cu efecte negative asupra sănătăţii. Afișele au fost salvate cu extensia .jpeg sau
.bmp şi încărcate pe platforma electronică a concursului
http://sosproductiadealimente.e-biologie.ro unde s-a completat de fiecare
participant formularul de înscriere on-line.
Mâncând
sănătos ne protejăm viața, a fost motto-ul sub care s-a desfășurat a doua secțiune a concursului, care a constat
într-un concurs de proiecte realizate în aplicaţia PowerPoint având ca temă
promovarea unei alimentaţii sănătoase. Lucrările de la această secţiune au
urmărit identificarea alimentelor sănătoase şi propunerea unui stil de viață și
alimentar, sănătos. La fel ca și
la prima secțiune, lucrările
au fost încărcate pe site-ul http://sosproductiadealimente.e-biologie.ro în
perioada prevăzută de regulamentul concursului.
Secțiunea a III-a a fost un concurs naţional de desene având
aceeași temă, siguranța alimentară și promovarea unei alimentaţii sănătoase.
S-au realizat în perioada derulării proiectului, desene în tehnică clasică apoi
lucrările au fost scanate sau fotografiate şi încărcat pe platforma electronică
a proiectului. Această secțiune
s-a adresat și elevilor din
învăţământul gimnazial sau profesional și
tehnic cu CERINȚE EDUCAȚIONALE SPECIALE.
Cele mai bune lucrări vor fi
premiate la festivitatea organizată în data de 27 aprilie, ora 11, la
Biblioteca Județeană “Petre
Dulfu” din Baia Mare. Elevii şi profesorii cu participare indirectă vor primi
diplomele în format electronic pe adresa de e-mail indicată în fişa de
înscriere.
Criteriile
de jurizare ale lucrărilor au fost:
•aspectul lucrării
•complexitatea lucrării
•impactul mesajului transmis prin
lucrare și sloganul inserat
Pentru lucrările de la secţiunile 1
şi 2 s-a urmărit utilizarea cât mai complexă a noţiunilor studiate la
disciplina Tehnologia Informaţiei şi a Comunicaţiilor.
Cele mai bune lucrări vor fi
publicate în Revista Alimedia, ISSN 2247-8078, disponibilă pe site-ul Colegiului Economic „Nicolae Titulescu” din Baia Mare.
Având în vedere numărul mare de județe
ce au avut participanți la
acest concurs, și anume 34,
dar și calitatea și numărul de lucrări înscrise, în total
460 la toate secțiunile,
putem afirma că și în acest
an « S.O.S. – PRODUCȚIA DE
ALIMENTE » este un proiect de succes.
prof. Bonaț Ioan
Gheorghe
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.