joi, aprilie 18, 2019

Planificarea carierei – alternative educaționale

        În cadrul proiectului „Planificarea carierei – alternative educaționale”, desfășurat pe parcursul programului „Școala altfel!", elevii din clasele a XII-a au avut posibilitatea să se informeze cu privire la oferta educațională a instituțiilor de învățământ superior din Baia Mare și Cluj Napoca. În prima și a doua zi din săptămâna „Şcoala altfel!", s-au organizat vizite de studiu la facultăți din Cluj Napoca și Baia Mare, participând elevii claselor terminale, însoțiți de profesorii diriginți.
         Printre opțiunile elevilor s-au numărat: Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (FSEGA), facultăți din cadrul Universității Tehnice din Cluj Napoca și facultățile din Centrul Universitar Nord din Baia Mare, Inginerie și Științe.
         În prezent, Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor din Cluj-Napoca este una dintre cele mai moderne şi dinamice facultăţi ale Universităţii "Babeş-Bolyai", cu o relevantă ofertă de servicii academice şi ştiinţifice, vizând toate formele de învăţământ: licenţă, masterat, doctorat, învăţământ la distanţă, formare continuă, cursuri postuniversitare de recalificare, programe de cercetare, consultanţă şi dezvoltare durabilă.
          Elevii de la CENT au avut ocazia să afle care sunt specializările din cadrul FSEGA:
•  Contabilitate și Informatică de Gestiune
•  Economia Comerțului, Turismului și Serviciilor
•  Economia Agroalimentară și a Mediului
•  Economie Generală
•  Economie și Afaceri Internaționale
•  Finanțe și Bănci
•  Informatică Economică
•  Management
•  Marketing
•  Statistică și Previziuni Economice,
modalitatea de organizare a admiterii, oportunitățile oferite de universitate, implicarea în proiecte diverse (Oeconomicus Napocensis, Erasmus), petrecerea timpului liber, etc. Elevii au fost interesați despre admitere, implicarea profesorilor universitari în proiectele internaționale, a studenților, oportunităților de dezvoltare personală.
         În timpul vizitelor am avut deosebita plăcere de a ne reîntâlni cu foști absolvenți CENT, acum studenţi ai acestor facultăți, povestind plăcutele experiențe din viața de student și importanța deciziei de a ști ce specializare ți se potrivește pentru a deveni o persoană de succes în viitor. Sperăm ca această activitate să fie de bun augur în decizia de alegere a facultății și a specializării în vederea continuării parcursului educaţional, după finalizarea liceului.
         Am încercat să surprindem și frumusețile Clujului, prin descoperirea frumuseții Grădinii Botanice, a multitudinii de specii de plante, a coloritului lalelelor și a labirintului spre o lume de vis, o oază de viață.
         Elevii au fost foarte încântați de ceea ce au descoperit în parcul botanic clujean și pentru a îmbina știința, cu natura și cu puritatea divină, am poposit și la Mănăstirea Nicula, încărcându-ne sufletul cu bucuria de a fi mai buni, mai deschiși spre o lume a divinității, să oferim bucurii celor care ne înconjoară în această perioadă a postului, a întâmpinării sărbătorilor Pascale. 
prof. Alina Natalia Pop – coordonator proiect


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.