vineri, octombrie 18, 2019

Săptămâna VET marcată la Colegiul Economic “Nicolae Titulescu”

        Într-o societate în care posibilitățile par nelimitate, iar alegerile sunt din ce în ce mai greu de făcut, evaluarea corectă a opțiunilor și dobândirea abilităților potrivite sunt esențiale pentru a ajunge la împlinire profesională.
             Alegerea profesiei este un moment important în viaţa fiecăruia, constituind una din premisele majore ale inserţiei sociale, dar ea are loc într-un context mai larg în care sunt implicaţi factori de natură personală, educaţională, economică, contextuală.
        Din acest motiv, Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale (ANPCDEFP) a sărbătorit în perioada 14-18 octombrie 2019, alături de restul Europei, ediția a IV-a a Săptămânii Europene a Competențelor Profesionale (Săptămâna VET), având tema “Discover your talent”.
            La fel ca în anii precedenți, obiectivul Săptămânii VET a fost acela de a-i inspira pe cetățeni să descopere și să-și îmbunătățească talentele prin intermediul educației și formării profesionale,  să le ofere  celor interesați, opțiuni de dezvoltare a competențelor profesionale pe care le solicită piața muncii, în prezent.
           Săptămâna VET a fost sărbătorită și la Colegiul Economic „Nicolae Titulescu”, în data de 18 octombrie 2019, printr-un seminar organizat în cadrul proiectului  “Construiește-ți cariera învățând de la oameni de succes”. La eveniment au participat elevi din clasele a X-a A, a XII-a A și a XII-a F, coordonați de prof. Mitrea Mariana, Danciu Natalia și Balla Mihaela și consultanți voluntari, de la partenerii din proiect, SC Docom Electronic SRL și SC Ral Travel SRL din Baia Mare. 
             Prin prezentările susținute în fața elevilor și dialogul pe care l-au avut cu aceștia, reprezentanții celor două firme, au încercat să le stârnească elevilor, curiozitatea pentru domeniile și profesiile, în care activează, dar și să le ofere răspunsuri la întrebări cu privire la abilitățile și competențele necesare unor profesii, eșecurile și satisfacțiile  pe care le oferă munca pe care dânșii o desfășoară, și multe altele.
           Concluzia desprinsă la finalul activității, de către toții participanții a fost că: dacă faci lucrurile din pasiune, cu responsabilitate și implicare, reușita este asigurată și satisfacțiile vor veni.

prof. Mariana Mitrea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.