marți, aprilie 23, 2013

Activitatea de diseminare a programului Job Shadow Day®



Aflat la a XI-a ediție anul acesta, programul internațional de orientare profesională Job Shadow Day® a implicat la nivel local un număr remarcabil de participanți: 500 de elevi care au avut experiența unei zile de lucru în “umbra” unui angajat sau părinte. Cei mai tineri (O-X) au petrecut o zi în umbra părinților, la locul de muncă al acestora, iar cei din clasele XI-XII au aflat mai multe despre job-ul pe care și-ar dori să-l urmeze de la angajații companiilor/instituțiilor din comunitatea locală.
Activitatea de diseminare a programului Job Shadow Day® a avut loc în 17 aprilie a.c. la Colegiul Economic “Nicolae Titulescu, iar cu această ocazie au fost înmânate certificatele de participare elevilor, reprezentanților companiilor/instituțiilor partenere, precum și profesorilor coordonatori.
Ediția din acest an a reunit elevi de la Colegiul Economic ”Nicolae Titulescu”, Liceul Teoretic ”Emil Racoviță”, Colegiul Tehnic ”Transilvania”, Colegiul Tehnic ”Aurel Vlaicu”, Colegiul Tehnic ”C.D. Nenițescu”, coordonați de 30 de profesori de Tehnologii, dar și de profesori de cultură generală.
Reușita acestui program se datorează în mare parte și implicării celor 100 de companii/instituții din diverse domenii de activitate care au răspuns prompt solicitării de a primi elevi în shadowing, oferindu-le astfel oportunitatea de a învăța mai multe despre activitățile și responsabiltățile de la locul de muncă prin interacțiunea cu angajații. Companiilor și instituțiilor partenere le mulțumim pentru sprijin și colaborare, deoarece, împreună am reușit să consolidăm o punte de legătură între școală și mediul profesional. 
Elevii înscriși în program au găsit răspunsuri legate de cele mai diverse profesii, precum contabil, tehnician în administrație, polițist, pompier, consultant bancar, actor, jurnalist, medic, inginer, avocat, medic veterinar, consilier vânzări, designer vestimentar, bucătar, ospătar, recepționer, fotograf, cosmetician, maseur, hair-stylist, programator IT, etc.
Datorită interesului manifestat de elevi pentru acest program, obiectivul nostru pentru ediția viitoare este să dublăm numărul de participanți, precum și numărul companiilor și instituțiilor partenere.

Prof. Laura Hreniuc
Coordonator local Job Shadow Day® ediția a XI-a


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.