miercuri, mai 08, 2013

Concursul Interjudeţean de Matematică Aplicată în Economie “ECOMAT"



Ediţia a II-a a Concursul Interjudeţean de Matematică Aplicată în Economie ECOMAT”, adresat elevilor de la profilul Servicii, s-a desfăşurat anul acesta la data de 27 aprilie 2013, la Colegiul Economic “Gheorghe Dragoş” din Satu Mare.
Concursul a debutat anul trecut, din dorinţa de a-i motiva pe elevii claselor cu profil servicii să obţină performanţe şi la matematică.
La această a doua ediţie a concursului au participat personalităţi importante din sfera matematicii, care au conferit o valoare deosebită activităţilor desfăşurate. Astfel, ediția din acest an l-a avut ca președinte de onoare pe domnul prof. univ. dr Dorel Duca de la Facultatea de Matematică și Informatică din cadrul Universității “Babeș Bolyai” Cluj-Napoca, iar ca vicepreședinte pe domnul prof. univ. dr. Adrian Petrușel, decanul Facultății de Matematică și Informatică al aceleiași universități. Ca invitați de onoare au fost prezenți: conf. univ. dr Eugenia Duca de la Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, prof. Cristian Petru Pop, inspector școlar de specialitate Matematică, ISJ Cluj, prof. dr. Valerica Doina Muntean, inspector școlar de specialitate Matematică, ISJ Satu Mare și prof. dr. Ovidiu Pop, președintele Societății de Știinte Matematice, filiala Satu Mare.
La concurs au participat  elevi din 9 licee şi colegii cu profil servicii din judeţele Cluj, Bistriţa, Bihor, Sălaj, Maramureş şi Satu Mare.
Din judeţul Maramureş au participat patru eleve ale Colegiului Economic “Nicolae Titulescu”, Baia Mare: Pricop Dumitriţa (XI A), Bonte Roxana (IX A), Balazs Noemi (XI I) şi Satmari Raluca (XI I), însoțițe de către prof. Mirela Porumb, care a fost şi profesor evaluator.
Elevele maramureşene au avut o prestație bună, două dintre ele, Pricop Dumitriţa şi Bonte Roxana obţinând câte o menţiune.
La următoarea ediţie, în anul școlar 2013-2014, gazda Concursului “ECOMAT” va fi Liceul cu Program Sportiv Bistrița.
  
         
                                                                            Prof.Mirela Porumb

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.