joi, aprilie 02, 2015

Conferinţă de lansare proiect dedicat liceenilor



         Proiectul “PROinovatie prin firme de exercitiu - de la scoala competitiva la competitivitatea in munca” a fost astazi lansat in Baia Mare. Proiectul, in valoare de aproximativ 9 milioane de lei, se adreseaza elevilor din invatamantul liceal si profesional, din zece judete apartinatoare regiunilor de dezvoltare Nord Vest. In Maramures, beneficiarii proiectului sunt Colegiul Economic “Nicolae Titulescu”, Centrul Scolar de Educatie Incluziva, Inspectoratul Scolar Judetean si o firma de consultanta.
          Firmele de exercitiu vor sprijini punerea in practica a informatiilor teoretice, renuntand la predarea unor competente statistice prin activitati orientate catre cresterea sanselor de a ocupare a elevilor, precum si cresterea adaptabilitatii elevilor la cerintele primului loc de munca.
          La evenimentul de lansare a fost prezent si Catalin Chereches, primarul municipiului Baia Mare. Edilul baimarean a subliniat importanta scolii si importanta practicii in cadrul unitatilor de invatamant din municipiu. Totodata, in cadrul proiectului, Administratia Publica Locala a municipiului Baia Mare are o contributie de 2% din valoarea planului pentru principalul beneficiar.
 Video
         Pentru prima data, in cadrul unui proiect, pot beneficia de posibilitatea de a participa in firme de exercitiu si elevii cu nevoi speciale. Astfel, 20 de elevi din cadrul Centrului Scolar pentru Educatie Incluziva din Baia Mare vor putea desfasura o activitate in cadrul firmelor de exercitiu.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.