Concurs culinar, ediţia a-II-a
Proiect educaţional
Catedra de alimentaţie publică şi turism
Partener: Pizzeria Cinquecento Baia Mare
Obiective:
- implicarea elevilor din Învăţământul profesional în realizarea de preparate culinare
- aplicarea cunoştinţelor teoretice şi a deprinderilor practice asimilate în şcoală
- cultivarea simţului estetic în rândul participanţilor
- dezvoltarea abilităţilor de muncă în echipă
- creşterea încrederii în forţele proprii, pregătind elevii pentru viitoarea carieră
Desfăşurarea activităţii:
- Participă 18 elevi care vor fi împărţiţi în 6 grupe, fiecare grupă reprezentând o clasă.
- Sunt propuse 6 sortimente diferite de pizza.
- Sortimentul care va trebui preparat de fiecare grupă se va trage la sorţi.
- Toţi concurenţii vor participa la prepararea blatului pentru pizza, care se va realiza cu malaxorul din dotarea laboratorului.
- Fiecare grupă va primi materiile prime prevăzute în procesul tehnologic al pregătirii sortimentului de pizza (pentru fiecare preparat vor avea la dispoziţie o fişă tehnologică care va trebui respectată).
- Durata de desfăşurare a concursului-de realizare a preparatelor şi prezentarea produsului finit este de 3 ore.
- Activitatea se finalizează cu aşezarea sortimentului de pizza pe masa de prezentare, în dreptul numărului aferent echipei respective.
- Echipa câștigătoare va primi diplome.
Coordonatori proiect:
- director prof. Buda Crina Georgeta
- prof. instruire practică Morariu Călin
Vă invităm la pizza C.E.N.T.!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.