sâmbătă, noiembrie 27, 2010

Activităţi extracurriculare


                                                    

  Pelerinaj la mănăstirea Râmeţ


            Pelerinajul  nu este numai o călătorie de recunoaştere şi meditaţie creştină, este şi  un act religios, o căutare plină de sens a lui Dumnezeu.
            Şi ce poate fi mai frumos decât atunci cand tinerii de azi îşi doresc această căutare?
           Coordonaţi de profesorii de religie, preot profesor Florian Nechita şi profesor  Omota Graţiela, de la  Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” şi Colegiul Economic “Nicolae Titulescu”, un grup de elevi şi eleve au pornit la drum.
Este al 4-lea pelerinaj efectuat în cadrul uni proiect de parteneriat intitulat  Pelerinajul călătorie spre viaţa de sfinţenie , început în anul 2008,  având ca obiective: consolidarea sentimentelor de dragoste şi respect faţă de  Dumnezeu şi valorile creştine, modelarea spirituală a vieţii pelerinului, dezvoltarea orizontului de cunoaştere prin îmbinarea cunoştinţelor studiate la orele de religie, geografie, istorie, literatură cu specificul cadrului natural al regiunilor străbătute.

         În drumul nostru spre mănăstire am făcut un popas şi la salina din Turda, un obiectiv turistic de excepţie şi una dintre cele mai importante baze balneare de tratament din Europa.



 Următorul popas , care de fapt a fost şi obiectivul principal al excursiei noastre, a fost mănăstirea Râmeţ.

Mănăstirea Râmeţ,  una dintre cele mai mari mănăstiri din Transilvania, este o adevărată vatră străveche de rugăciune, istorie şi cultură. Situată la circa 12 km vest de Aiud, 17 km nord-vest de Teiuş şi 36 km nord-vest de Alba Iulia, mănăstirea este aşezată în valea îngustă şi stâncoasă săpată de apa Geoagiului în Munţii Trascăului, fiind dominată de pereţi de calcar ce se ridică de o parte şi de alta a văii. Pe lângă mănăstire se strecoară la vale apa Mogoşului.

Aşezământul este printre cele mai vechi mănăstiri ortodoxe din Transilvania, după unii autori chiar de la începutul secolului XIII . După tradiţie, este ctitoria călugărilor Ghenadie şi Romulus, din anul 1214.

 Sunt cunoscute două distrugeri ale mănăstirii în perioada frământată de lupte ale românilor transilvăneni pentru apărarea ortodoxiei din sec al XVIII-lea.

Între anii 1792-1940 viaţa monahală a fost întreruptă, iar până în 1955 mănăstirea a fost locuită de monahi. Din 1955 a fost transformată în chinovie de maici. În 1959 mănăstirea este desfiinţată de regimul comunist, maicile fiind alungate din mănăstire până în anul 1969. După reîntoarcerea maicilor mănăstirea cunoaşte o perioadă de dezvoltare. Se zideşte noua biserică între anii 1982-1992, fiind sfinţită la 30 iunie 1992 şi având dublu hram Adormirea Maicii Domnului” şi „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel”. Picturile murale au fost executate între anii 1990-1992.

În biserică am văzut şi moaştele Sfântului Ghelasie. Sfantul Ghelasie s-a nevoit în veacul al XIV-lea, mai întâi ca sihastru pe valea pârâului Râmeţ din munţii Apuseni şi, apoi, ca egumen al mănăstirii Râmeţ din judeţul Alba. Pentru sfinţenia vieţii lui, sfântul ierarh Ghelasie a fost canonizat de Sfântul Sinod  la 20-21 iunie 1992, fiind prăznuit la 30 iunie.

Am vizitat şi muzeul mănăstirii, în care sunt expuse colecţii de icoane pe lemn şi pe sticlă, obiecte de cult, cărţi vechi, numismatică, piese de etnografie, toate constituind o adevărată comoară de artă şi trăire spirituală.

În incinta mănăstirii există mai multe ateliere, de ţesut covoare, tricotaj, croitorie, broderie, unde se efectuează veşminte preoţeşti şi arhiereşti. Există şi un mic atelier de pictură.




Ultimul popas a fost în Alba Iulia, unde am vizitat catedrala din Alba Iulia şi cetatea.Cetatea datează din secolul XVIII şi a îndeplinit timp de un secol rolul de centru militar al Transilvaniei şi de depozit de armament. Aceasta fortificaţie a găzduit între zidurile sale, de-a lungul timpului, mai multe evenimente istorice de mare importanţă, cel mai important fiind Marea unire a Principatelor Romane la 1 Decembrie 1918.

Se compune din şapte bastioane, ce conferă o formă de stea specifică fortificaţiilor bastionare de tip Vauban, cel mai mare fiind Bastionul Trinităţii.Fortificaţia din Alba Iulia impresionează datorită elementelor decorative şi a celor şase porţi, fiind cel mai reprezentativ monument de plastică figurativă barocă din acesata zonă.

Am oprit pentru încă o rugăciune în catedrala din Alba Iulia. Monument istoric al oraşului Alba-Iulia, catedrala ortodoxă,cunoscută şi sub numele de Catedrala Reîntregirii, este un simbol al unităţii noastre naţionale realizată prin actul din 1918.

Îmbogăţiţi sufleteşte , după momente de rugăciune şi înălţare  spirituală, ne întoarcem la casele noastre, aşteptând un nou prilej de călătorie în drumul nostru spre sfinţenie.

Când tinerii  au în viaţa lor drept ţel şi destinaţie nu un mâine trecător, ci viitorul devenit un prezent veşnic în împărăţia lui Dumnezeu, îşi valorifică existenţa, îşi consolidează calea şi îşi asigură progresul duhovnicesc în drumul spre mântuire.


Prof. Graţiela Omota

Eveniment

             

Cea de-a IX-a ediţie a „Salonului Naţional de Creaţie şi Inventică pentru Tineret”, organizat de Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret, în parteneriat cu Comisia Naţională a României pentru UNESCO, Junior Achievement Romania, Asociaţia FORUM IT şi Societatea Română de Radiodifuziune, s-a deschis joi, 18 noiembrie 2010, la ora 17:00 până luni 22 noiembrie 2010, ora 16:00, la Complexul Expoziţional Romexpo – Bucureşti, în cadrul Târgului Internaţional „Gaudeamus – Carte de învăţătură”. Evenimentul s-a adresat tinerilor cu vârste între 14 şi 35 de ani şi îşi propune să ofere o abordare mai largă a noţiunii de inventică şi creativitate, să îndrepte atenţia tinerilor spre o economie a viitorului, o economie aflată la confluenţa dintre cultură, artă, ştiinţă şi economie, ca premisă a unei dezvoltării durabile.
        Au fost prezenţi peste 100 de tineri, din toată ţara, care au prezentat 67 de creaţii, invenţii şi idei de proiecte gândite în termenii unei afaceri, reprezentanţi ai Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret şi ai partenerilor, ziarişti şi un numeros public tânăr interesat de eveniment.
        Tinerii au concurat în cadrul Salonului Naţional de Creaţie şi Inventică pentru Tineret la cinci secţiuni: tehnologia informaţiilor, ştiinţă aplicată, antreprenoriat, creaţie tehnică şi creaţie artistică.
           
        Echipe participante din cadrul Colegiului Economic „Nicolae Titulescu” au fost în număr de trei, sub îndrumarea profesorilor Pop Alina Natalia şi Roşca Mihaela.
          Elevii Hojda Anton şi Ilieşi Mădălina din clasa a X-a D au participat la secţiunea „Creaţie artistică”, iar la secţiunea „Antreprenoriat”, Satmari Oana şi Gati Barbara din clasa a XII-a F, Ghiur Elisa şi Junian Timea din clasa a XII-a A.



sâmbătă, noiembrie 20, 2010

Impresii de "călătorie"



            Joi, 11 noiembrie 2010, începând cu ora 13, la Biblioteca Judeţeană “Petre Dulfu” din Baia Mare s-a desfaşurat o nouă ediţie a Proiectului “Să ne cunoaştem scriitorii contemporani”, ajuns la cea de-a IV-a ediţie. Scopul manifestării este promovarea scriitorilor contemporani în rândul tinerilor şi intalniri cu aceştia. Această ediţie a fost dedicată scriitorului Mihai Pătraşcu, managerul general al Aeroportului Baia Mare.
            În sala de conferinţe a bibliotecii s-au adunat peste 100 de elevi de la liceele partenere în proiect: Colegiul Naţional “Vasile Lucaciu”, Colegiul Naţional “Gheorghe Şincai”, Colegiul Naţional “Mihai Eminescu”, Liceul Teoretic “Emil Racoviţă”, Liceul de Artă, Colegiul Economic “Nicolae Titulescu”, Liceul Teoretic “Nemeth Laszlo” şi Seminarul Teologic Liceal Ortodox “Sfântul Iosif Mărturisitorul”.
            În deschiderea manifestării, trupa de teatru AmaDeus din Târgu Lăpuş a prezentat piesa “Amorul în Veneţia”, prelucrare după un act din piesa “Şcoala Ludică” de Ioan Groşan.
Cei prezenţi au avut parte şi de o expoziţie inedită, d-na bibliotecara Diana Ionescu de la Colegiul Naţional “Vasile Lucaciu” a pus la dispoziţie 60 de cărţi poştale din anii ’60-‘70.
            Elevii participanţi au avut ocazia să stea faţă în faţă cu scriitorul Mihai Pătraşcu, directorul Aeroportului Baia Mare, de la care au aflat cum se construieşte o carieră profesională, cum se scrie o carte, care sunt sursele lui de inspiraţie şi care sunt cele mai frumoase locuri din lume pe care le-a vizitat. Mă bucur foarte mult că am fost invitat la acest eveniment unde am ocazia să povestesc tinerilor despre locurile pe care le-am văzut şi să împart experienţele pe care le-am trăit, experienţe care au fost adunate şi publicate într-o serie de cărţi. Este vorba despre călătoriile mele din Mexic până în India, din Africa până în nordul Europei, precum şi în alte colţuri din lume, a declarat Mihai Pătraşcu.
            Fiecare liceu participant a realizat câte o prezentare Power Point, ca un eseu în imagini, muzică şi text, având ca obiectiv descrierea unei destinaţii turistice de pe un continent impus de organizatori. Elevele Zete Mădălina şi Costea Daiana din clasa a XI-a D de la Colegiul Economic “Nicolae Titulescu” au prezentat continentul Australia, moment foarte apreciat de cei din sală.
            La fiecare ediţie a proiectului are loc şi un concurs de creaţie literară. De această dată, tema aleasă a fost Călător prin lume versus navigator pe internet. Participanţii la concurs au trebuit să descrie un spaţiu (un peisaj, o ţară, o regiune, o localitate sau un aşezământ cultural etc.) care i-a impresionat în mod deosebit, evidenţiind rolul călătoriei în cunoaşterea de sine. În concurs au fost înscrie 88 de lucrări ale elevilor din liceele partenere în proiect. Premiile au fost oferite de Silviu Hodiş, directorul editurii “Galaxia Gutenberg” din Târgu Lăpuş. Fiecare participant a primit din partea Bibliotecii Judeţene “Petre Dulfu” o diplomă de participare.
            De la Colegiul Economic “Nicolae Titulescu” au participat, atât cu lucrări de creaţie, cât şi la întâlnirea cu invitatul ediţiei, dl Mihai Pătraşcu, următorii elevi:

Hojda I. Anton, clasa a X-a D, profesor Livia Buciuman
Ilieşi Mădălina Crina, clasa a X-a D, profesor Livia Buciuman
Băbaş Anca Ioana, clasa a XI-a G, profesor Livia Buciuman
Andron Dănuţ, clasa a X-a F, profesor Nicoleta Han
Oşan Mădălina Lenuţa, clasa a X-a F, profesor Nicoleta Han
Zete Mădălina Daiana, clasa a XI-a D, profesor Nicoleta Han
Costea Daiana Maria, clasa a XI-a D, profesor Nicoleta Han
Achim Andra Maria Iulia, clasa a IX-a F, profesor Mariana Gligan
Babiciu Ioana Larisa, clasa a IX-a F, profesor Mariana Gligan
Cureu Cristian, clasa a IX-a F, profesor Mariana Gligan

Toţi elevii şcolii înscrişi în concursul de creaţie literară au fost recompensaţi de Biblioteca C.E.N.T. cu 
Diploma de călător printre cuvinte şi cărţi.


Ludmila Klocza,
bibliotecar

Matematicienii CENT

Matematicienii C.E.N.T. la Iaşi - mai 2010 
* * *
 Concursul „Azi elevul este profesor de matematică
Sub egida “2010 - Anul Matematicii în Şcoala Românească”, site-ul www.anulmatematicii.ro a lansat în primăvara acestui an concursul Azi elevul este profesor de matematică. Competiţia s-a adresat elevilor din învăţământul preuniversitar. Participanţii au avut posibilitatea să se înscrie în competiţie şi să trimită portofoliile până la data de 7 mai 2010. Concursul a constat în susţinerea de către elevul înscris a unei lecţii de matematică în faţa clasei. Lecţia trebuia să fie pregătită de către elev, sub îndrumarea cadrului didactic.
Un număr de 112 echipe, formate din elevul – profesor de matematică, cadrul didactic de matematică şi colectivul clasei care a participat la acest eveniment au trimis portofoliile care au făcut dovada activităţii desfăşurate. Portofoliile au conţinut documentaţia scrisă, chestionarele completate de către toţi cei implicaţi şi materialele video şi foto realizate în timpul desfăşurării lecţiei.
În competiţie s-au înscris elevi – profesori de matematică de clase primare (de la clasa I până la clasa a IV-a), de gimnaziu şi de nivel liceal (de la licee, colegii, licee de artă, Grupuri Şcolare, Şcoli de Artă şi Meserii). Concursul s-a desfăşurat în clase de zi şi seral, din mediul rural şi urban.
Călugăr Andra
elevă în clasa a XII-a, Colegiul Economic „Nicolae Titulescu”, Baia Mare, Maramureş
a obţinut
Premiul I

Recompensă: Cameră video Samsung, full HD
Lecţia: Probleme de numărare
Profesor îndrumător: Friedrich Gabriela

Criteriile care au stat la baza procesului de jurizare au fost următoarele:
·              abordarea inovativă;
·              activarea clasei;
·              atitudinea clasei;
·              relevanţa şi diversitatea conţinutului.

Portofoliul
·              materialul întocmit de către elev după care s-a desfăşurat lecţia;
·              un chestionar completat de către elevul care a susţinut lecţia;
·               un chestionar completat de către elevii clasei, care să poarte semnătura elevilor participanţi la lecţie;
·              un chestionar completat de către profesor;
·              un material video realizat în timpul desfăşurării lecţiei (cel puţin 5 minute şi cel mult 15 minute) însoţit eventual de câteva poze.

Echipa care a analizat portofoliile concurenţilor a fost formată din următoarele persoane:
Gabriela Streinu – Cercel
·              Consilier superior, sectorul de activitate Curriculum de matematică în învăţământul preuniversitar, la Centrul Naţional pentru Curriculum şi Evaluare în Învăţământul Preuniversitar (CNCEIP)
·              Profesor de matematică, la Şcoala Superioară Comercială Nicolae Kretzulescu, Bucureşti
·              Şef arie curriculară şi metodist municipiul Bucureşti

Florica Banu
·              Consilier superior, responsabil cu Elaborarea subiectelor pentru examenele naţionale şi pentru examenul de titularizare a profesorilor, la Centrul Naţional pentru Curriculum şi Evaluare în Învăţământul Preuniversitar (CNCEIP)
·              Profesor de matematică, la Şcoala nr. 79, Bucureşti
·              Responsabil cu selectarea subiectelor pentru concursuri/olimpiade şcolare

Ion Cicu
·              Profesor de matematică, la Şcoala nr. 96, Bucureşti
·              Metodist al ISMB
·              Redactor la Gazeta Matematică, membru SSMR
·              Membru al echipei de redacţie la portalul viitoriolimpici.ro

Luciana Terente
·              Educational specialist, responsabil cu oferirea suportului psihopedagogic în procesul de dezvoltare a produselor eLearning, SOFTWIN, divizia Intuitext

Brigitte Bodescu
·              Product manager, SOFTWIN, divizia Intuitext











* * * 
Rezultate obţinute la Concursul de Matematică
50CENT
28 noiembrie 2009

Soponar Vlăduț – clasa a IX-a, Premiul I, profesor Friedrich Gabriela
Coste Raul Adrian – clasa a X-a, Premiul I, profesor Trif Margareta
Mihăilă Anca Lavinia – clasa a X-a, Premiul II, profesor Trif Margareta
Rus Sergiu – clasa a X-a, Premiul III, profesor Friedrich Gabriela
Nemet Andrea – clasa a XI-a, Premiul I, profesor Friedrich Gabriela
Vaida Adriana – clasa a XI-a, Premiul III, profesor Trif Margareta
Katona Elena – clasa a XII-a, Premiul I, profesor Temian Gavril
Buda Mariana – clasa a XII-a, Premiul II, profesor Temian Gavril
Călugăr Andra – clasa a XII-a, Menţiune II, profesor Friedrich Gabriela 

* * *

Sesiunea de Referate şi Comunicări Ştiinţifice ale elevilor
FAŢĂ-N FAŢĂ CU ADEVĂRUL

În anul şcolar 2009-2010, s-au împlinit 10 ani de când se desfăşoară Sesiunea de Referate şi Comunicări Ştiinţifice ale elevilor, FAŢĂ-N FAŢĂ CU ADEVĂRUL. Această manifestare a fost de bun augur, în primul rând datorită entuziasmului cu care au răspuns elevii participanţi la sesiune şi, de asemenea, datorită impresiilor primite din partea invitaţilor.
            Anul acesta au participat 298 elevi cu 150 de lucrări şi 48 de profesori, participanţii venind din judeţele Cluj, Sălaj, Maramureş. Toţi elevii au fost răsplătiţi cu diplome de participare, iar cei mai buni au fost recompensaţi primind premii în bani şi cupe.

Lista cu premianţii Colegiului Economic „Nicolae Titulescu“ este următoarea:

Clasele a IX-a şi a X-a M2

Premiul II – Soponar Vlăduţ şi Nicoară Andrei, clasa a IX-a, profesor Gabriela Friedrich

Clasele a XI-a şi a XII-a M2

Premiul II – Călugăr Andra, clasa a XII-a, profesor Gabriela Friedrich

Excelenţa la C.E.N.T.


Profesorii care predau la clasele de excelență – Matematică – M2
în anul școlar 2010/2011 – semestrul I

Trif Margareta, Colegiul Economic „Nicolae Titulescu”, cls. a IX-a/16 oct.
Hotea Vasile, Grup Școlar „Aurel Vlaicu”, cls. a X-a/16 oct.
Friedrich Gabriela, Colegiul Economic „Nicolae Titulescu”, cls. a XI-a/16 oct.
Temian Gavril, Colegiul Economic „Nicolae Titulescu”, cls. a XII-a/16 oct.
Pop Radu, Grupul Școlar Sanitar, cls. a IX-a/23 oct.
Pop Anca, Colegiul Tehnic „George Barițiu”, cls. a X-a/23 oct.
Podina Camelia, Liceul Teoretic „Emil Racoviță”, cls. a XI-a/23 oct.
Friedrich Gabriela, Colegiul Economic „Nicolae Titulescu”, cls. a XII-a/23 oct.
Șerba Lucia, Colegiul Tehnic „Anghel Saligny”, cls. a IX-a/30 oct.
Balogh Erika, Grupul Școlar „C. D .Nenițescu”, cls. a X-a/30 oct.
Podina Camelia, Liceul Teoretic „Emil Racoviță”, cls. a XI-a/30 oct.
Temian Gavril, Colegiul Economic „Nicolae Titulescu”, cls. a XII-a/30 oct.
Șerba Lucia, Colegiul Tehnic „Anghel Saligny”, cls. a IX-a/6 nov.
TaloŞ Corina, Grupul Școlar „C. D. Nenițescu”, cls. a X-a/6 nov.
Ocean Cristina, Liceul Teoretic „Emil Racoviță”, cls. a XI-a/6 nov.
Brisc Viorica, Colegiul Tehnic „Anghel Saligny”, cls. a XII-a/6 nov.
Bojor Meda, Grup Școlar „Aurel Vlaicu”, cls. a IX-a/13 nov.
HORGE MARINELA, Colegiul Economic „Nicolae Titulescu”, cls. a X-a/13 nov.
HORGE DANIEL, Colegiul Economic „Nicolae Titulescu”, cls. a XI-a/13 nov.
Trif Margareta, Colegiul Economic „Nicolae Titulescu”, cls. a XII-a/13 nov.
Balogh Erika, Grupul Școlar „C. D .Nenițescu”, cls. a IX-a/20 nov.
HORGE MARINELA, Colegiul Economic „Nicolae Titulescu”, cls. a X-a/20 nov.
Ocean Cristina, Liceul Teoretic „Emil Racoviță”, cls. a XI-a/20 nov.
HORGE DANIEL, Colegiul Economic „Nicolae Titulescu”, cls. a XII-a/20 nov.
FĂnăŢan Nelu, Colegiul Economic „Nicolae Titulescu”, cls. a IX-a/27 nov.
BORŞA RAUL, Colegiul Tehnic „Anghel Saligny”, cls. a X-a/27 nov.
Birta Adriana, Colegiul Tehnic „Anghel Saligny”, cls. a XI-a/27 nov.
MoanŢă Florin, Grup Școlar „C.D. Neniţescu”, cls. a XII-a/27 nov.
Friedrich Gabriela, Colegiul Economic „Nicolae Titulescu”, cls. a IX-a/4 dec.
Trif Margareta, Colegiul Economic „Nicolae Titulescu”, cls. a X-a/4 dec.
HORGE DANIEL, Colegiul Economic „Nicolae Titulescu”, cls. a XI-a/4 dec.
Temian Gavril, Colegiul Economic „Nicolae Titulescu”, cls. a XII-a/4 dec.
Cristescu Ștefan, Colegiul Tehnic „George Barițiu”, cls. a IX-a/11 dec.
Cristescu FELICIA, Colegiul Tehnic „Carmen Sylva”, cls. a X-a/11 dec.
Friedrich Gabriela, Colegiul Economic „Nicolae Titulescu”, cls. a XI-a/11 dec.
Pop Adrian, Grupul Școlar Tehnic, cls. a XII-a/11 dec.
RUS ANCUŢA, Colegiul Tehnic „George Barițiu”, cls. a IX-a/8 ian.
Birta Adriana, Colegiul Tehnic „Anghel Saligny”, cls. a X-a/8 ian.
Friedrich Gabriela, Colegiul Economic „Nicolae Titulescu”, cls. a XI-a/8 ian.
Trif Margareta, Colegiul Economic „Nicolae Titulescu”, cls. a XII-a/8 ian.
Bojor Meda, Grup Școlar „Aurel Vlaicu”, cls. a IX-a/15 ian.
Pop Aurel, Grupul Școlar Tehnic, cls. a X-a/15 ian.
MoanŢă Florin, Grup Școlar „C.D. Neniţescu”, cls. a XI-a/15 ian.
Temian Gavril, Colegiul Economic „Nicolae Titulescu”, cls. a XII-a/15 ian.
Berinde Lia, Grupul Școlar Tehnic, cls. a IX-a/22 ian.
Balogh Erika, Grupul Școlar „C. D .Nenițescu”, cls. a X-a/22 ian.
Podina Camelia, Liceul Teoretic „Emil Racoviță”, cls. a XI-a/22 ian.
Friedrich Gabriela, Colegiul Economic „Nicolae Titulescu”, cls. a XII-a/22 ian.



Elevii care formează clasele de excelenţă în anul şcolar 2010/2011

Clasa a IX-a: 34 elevi
Şcoala de provenienţă şi numărul de elevi:
Grupul Școlar Industrial Cavnic (3), Liceul Teoretic „Vasile Lucaciu” Baia Mare (2), Colegiul Tehnic „Anghel Saligny” Baia Mare (7), Grupul Școlar Sanitar Baia Mare (2), Colegiul Economic „Nicolae Titulescu” Baia Mare (12), Grupul Școlar Tehnic Baia Mare (4), Colegiul Tehnic „George Barițiu” Baia Mare (4).

Clasa a X-a: 34 elevi
Şcoala de provenienţă şi numărul de elevi:
Colegiul Tehnic „Anghel Saligny” Baia Mare (7), Grupul Școlar Industrial Cavnic (2), Colegiul Economic „Nicolae Titulescu” Baia Mare (14), Grupul Școlar Tehnic Baia Mare (3), Grupul Școlar Sanitar Baia Mare (2), Grup Școlar „Aurel Vlaicu” Baia Mare (2), Colegiul Tehnic „George Barițiu” Baia Mare (2), Grupul Școlar „C.D. Nenițescu” Baia Mare (2).

Clasa a XI-a: 19 elevi
Şcoala de provenienţă şi numărul de elevi:
Liceul Teoretic „Emil Racoviță” Baia Mare (4), Colegiul Tehnic „George Barițiu” Baia Mare (2), Colegiul Economic „Nicolae Titulescu” Baia Mare (10), Colegiul Tehnic „Anghel Saligny” Baia Mare (2), Grupul Școlar Tehnic Baia Mare (1).

Clasa a XII-a: 32 elevi
Şcoala de provenienţă şi numărul de elevi:
Colegiul Economic „Nicolae Titulescu” Baia Mare (6), Grupul Școlar „C.D. Nenițescu” Baia Mare (8), Grup Școlar „Aurel Vlaicu” Baia Mare (4), Colegiul Tehnic „Anghel Saligny” Baia Mare (5), Colegiul Tehnic „George Barițiu” Baia Mare (4), Grupul Școlar Sanitar Baia Mare (2), Grup Școlar Industrial Ulmeni (1), Grupul Școlar Tehnic Baia Mare (2).

Centrul de Excelenţă funcţionează în anul şcolar 2010/20100 cu 119 elevi.


Profesorii care au activat
în Centrul de Excelență – Matematică – M2 în anul școlar 2009/2010

Balogh Erika, Grupul Școlar „C. D .Nenițescu”, 8 ore
Berinde Lia, Grupul Școlar Tehnic, 6 ore
Birta Adriana, Colegiul Tehnic „Anghel Saligny”, 8 ore
Bojor Meda, Grup Școlar „Aurel Vlaicu”, 4 ore
Borcut Marin, Grupul Școlar Industrial Cavnic, 2 ore
Brisc Viorica, Colegiul Tehnic „Anghel Saligny”, 8 ore
Cioclu Costel, Colegiul Tehnic „Carmen Sylva”, 2 ore
Cristescu Ștefan, Colegiul Tehnic „George Barițiu”, 4 ore
FĂnăŢan Nelu, Colegiul Economic „Nicolae Titulescu”, 4 ore
Friedrich Gabriela, Colegiul Economic „Nicolae Titulescu”, 24 ore
HODASZ RAMONA, Colegiul Economic „Nicolae Titulescu”, 6 ore
HORGE DANIEL, Grupul Școlar „C. D. Nenițescu”, 2 ore
Hotea Vasile, Grup Școlar „Aurel Vlaicu”, 8 ore
MoanŢă Florin, Grup Școlar „Aurel Vlaicu”, 6 ore
Ocean Cristina, Liceul Teoretic „Emil Racoviță”, 8 ore
Podina Camelia, Liceul Teoretic „Emil Racoviță”, 8 ore
Pop Adrian, Grupul Școlar Tehnic, 2 ore
Pop Anca, Colegiul Tehnic „George Barițiu”, 6 ore
Pop Aurel, Grupul Școlar Tehnic, 4 ore
Pop Radu, Grupul Școlar Sanitar, 6 ore
Șerba Lucia, Colegiul Tehnic „Anghel Saligny”, 8 ore
TaloŞ Corina, Grupul Școlar „C. D. Nenițescu”, 2 ore
Temian Gavril, Colegiul Economic „Nicolae Titulescu”, 18 ore
Trif Margareta, Colegiul Economic „Nicolae Titulescu”, 6 ore
Zglobiu Nicolae, Colegiul Economic „Nicolae Titulescu”, 4 ore
ZlampareŢ Mihaela, Colegiul Economic „Nicolae Titulescu”, 4 ore
                   
                                                    Coordonator Centru de Excelenta,                                                     
                                                        prof. Gabriela Friedrich




luni, noiembrie 08, 2010

PROCENT Sport


Asociaţia Sportivă Şcolară PRO CENT SPORT
Certificat de identitate sportivă

REZULTATELE ECHIPEI DE BASCHET FETE
CENT BAIA MARE

ANUL 2006
Locul I, etapa judeţeană, O.N.S.S
Locul I, etapa de zonă, O.N.S.S
VICECAMPIOANĂ NAŢIONALĂ, ETAPA FINALĂ, O.N.S.S. – BAIA MARE





Componenţa echipei: Tomai Nicoleta, Marchiş Nicoleta, Andreicuţ Roxana, Goja Gabriela, Mârza Andreea, Sitar Simona, Sacalos Carmen, Tăut Mihaela.

Premii speciale: Marchiş Nicoleta – cea mai tehnică jucătoare

Locul I, Cupa C.E.N.T, ediţia a VIII-a

ANUL 2007
Locul I, etapa judeţeană, O.N.S.S
Locul I, etapa de zonă, O.N.S.S
Locul III, etapa finală, O.N.S.S – CONSTANŢA









Componenţa echipei: Tomai Nicoleta, Marchiş Nicoleta, Andreicuţ Roxana, Goja Gabriela, Mârza Andreea, Cozma Paula, Sacalos Carmen, Tăut Mihaela, Savuş Alexandra

Premii speciale: Marchiş Nicoleta – cea mai tehnică jucătoare

Locul II, Cupa C.E.N.T, ed. IX

Anul 2008
Locul I, etapa judeţeană, O.N.S.S
Locul II, etapa de zonă, O.N.S.S

Locul II, Cupa C.E.N.T, ed. X – cupa internaţională – cu echipe din Ungaria


Locul I, Cupa A.T.L.  Ed.VI – BOTOŞANI


 Anul 2009
Locul I, etapa judeţeană, O.N.S.S
Locul II, etapa de zonă, O.N.S.S – Satu-Mare

Anul 2010
Locul III, etapa de zonă, Cupa liceelor – Satu-Mare
Locul I, etapa judeţeană, Cupa Liceelor
Locul II, Cupa CENT, ed. XI
Locul II, Concurs Internaţional CrossOver, meci disputat între Statele Unite ale Americii – C.E.N.T., Cluj Napoca















Rezultatele echipei de baschet baieţi
CENT BAIA MARE


ANUL 2002
Locul I, etapa judeţeană, O.N.S.S
Locul II, etapa de zonă, O.N.S.S Timişoara
Locul I, cupa C.E.N.T., ed. IV
Locul III, CUPA MARMAŢIA – Sighetu Marmaţiei

Anul 2003
Locul I, etapa judeţeană, O.N.S.S
Locul I, etapa de zonă, O.N.S.S – Satu-Mare
Locul II, etapa finală, O.N.S.S. Craiova

Componenţa echipei: Dragoş Alin, Man Sebastian, Mârza Horaţiu, Bontea Ciprian, Suciu Vlad, Imre Paul, Raica Mihai

Premii speciale: Man Sebastian – cel mai tehnic jucător

Locul III, CUPA MARMAŢIA – Sighetu Marmaţiei
Locul I, Cupa C.E.N.T., ed. V

Anul 2004
Locul  II, etapa judeţeană, O.N.S.S
Locul II, Cupa C.E.N.T., ed.VI

Anul 2005
Locul I, etapa judeţeană, O.N.S.S
Locul I, etapa de zonă, O.N.S.S – Oradea
Locul V, etapa finală, O.N.S.S., Craiova

Locul I, Cupa C.E.N.T., ed. VII
Locul II, CUPA MARMAŢIA – Sighetu Marmaţiei