vineri, ianuarie 28, 2011

Baia Mare citeşte!

Baia Mare citeşte... în Gold Plaza! Citeşte şi tu!


Îndrăgostiţii de carte sunt aşteptaţi vineri, 28 ianuarie, de la ora 18, la Gold Plaza la cea de-a doua ediţie a evenimentului "Lecturi urbane Baia Mare citeşte", pentru a citi împreună şi a dărui cărţi celor care au uitat de bucuria lecturii.
Organizatorii îşi propun să deschidă gustul băimărenilor pentru lectură şi să încurajeze cititul în spaţii publice. Evenimentul face parte din proiectul naţional Lecturi Urbane – Oraşul Citeşte, proiect iniţiat de civika.ro în mai 2009, ce are ca obiectiv principal încurajarea lecturii în spaţiile publice şi crearea unui nou model de a contribui la binele comunităţii.
Proiectul Lecturi Urbane a împlinit un an şi, mai mult, a devenit o mişcare naţională la care au luat parte peste 20 de oraşe, implicand mii de voluntari şi mii de cărţi donate.
Fiecare baimărean este binevenit la evenimentul de vineri, pentru a încuraja lectura, răspunzând la îndemnul voluntarilor: “Fii contemporan cu poveştile din jurul tău, fii contemporan cu povestea oraşului care citeşte!”
O carte donată de voi este un plus de încurajare că acest proiect are succes şi că oamenii nu au uitat de lectură, rătăcindu-se în viaţa cotidiană. Fiecare carte donată va oferi ocazia unui om de a o răsfoi şi, de ce nu, de a o citi.
Mi-ar face mare plăcere să luaţi parte la eveniment în calitate de elevi ai C.E.N.T., dar nu numai. Ne vedem acolo!  


Ludmila Klocza, bibliotecar


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.