marți, decembrie 18, 2012

APARIȚII MEDIA - Târgul Firmelor de Exerciţiu „Rivulus Dominarum Tineret”, ediţia a VI-a




Agentii de turism, restaurante, societati de arhitectura sau saloane de intretinere corporala isi vor prezenta ofertele in cadrul Targului Firmelor de Exercitiu „Rivulus Dominarum Tineret”, care se va desfasura weekendul acesta, in Baia Mare. Nu va fi insa vorba de firme active, ci de idei de afaceri puse pe hartie de catre elevii din cadrul liceelor cu profil economic, care vor sa invete reteta succesului in businees. La eveniment sunt inscrise, anul acesta, 58 de echipe din 13 judete ale tari.
Elevii vor simula activitatile unei firme reale, dobandind competente in toate activitatile si departamentele unei asemenea societati. Produsele oferite de fiecare echipa inscrisa in concurs vor fi promovate iar intre firme se vor face negocieri, lansari de oferte si tranzactii fictive. Cele mai bune idei vor fi punctate de un juriu, pentru ca la final sa fie acordate premii pe noua sectiuni de concurs.
Organizatorii, din cadrul colegiului baimarean “Nicolae Titulescu” si de la Camera de Comert si Industrie Maramures, au precizat ca „targurile firmelor de exercitiu au rolul de a crea si dezvolta abilitati antreprenoriale si manageriale in randul elevilor care studiaza in licee cu profil economic”.
Cea de-a VI-a editie a Targului Firmelor de Exercitiu „Rivulus Dominarum Tineret” se va desfasura in perioada 30 noiembrie - 1 decembrie, la Centrul de Instruire si Marketing din Baia Mare. Deschiderea oficiala va avea loc sambata, 1 decembrie, de la ora 9.00, iar targul va putea fi vizitat de vizitatori in aceeasi zi intre orele 9.00 si 14.00, intrarea fiind libera.

 

Neincapatoare s-a dovedit a fi sala Centrului de Instruire si Marketing din Baia Mare astazi, 1 decembrie, la deschiderea Targului Firmelor de Exercitiu. Ajunsa la a VI-a editie, competitia dintre elevii de la licee cu profil economic a reunit sute de liceeni si profesori din 13 judete ale tarii. Fiecare a incercat sa isi promoveze cat mai bine produsele, iar la final, cei mai buni viitori afaceristi au fost premiati pentru rezultatele financiare obtinute in cadrul firmelor virtuale. Peste 50 de echipe s-au inscris in competitia firmelor virtuale de anul acesta, cu obiecte de activitate diverse, de la agentii de turism si magazine de imbracaminte, pana la firme de arhitectura sau intretinere corporala.



           Colegiul Economic "Nicolae Titulescu" organizează, în zilele de 30 noiembrie şi 1 decembrie, cea de a VI-a ediţie a Tîrgului Firmelor de Exerciţiu "Rivulus Dominarum Tineret". Evenimentul va fi găzduit de Centrul de Instruire şi Marketing din Baia Mare, sub patronajul Camerei de Comerţ şi Industrie Maramureş. Deschiderea oficială este programată pentru sîmbătă, 1 decembrie, ora 9, iar decernarea premiilor - în aceeaşi zi, la ora 15. Tîrgul va fi deschis vizitatorilor sîmbătă, 1 decembrie, orele 9-14.




            Zeci de echipaje de liceeni din 13 judeţe ale ţării au participat în week-end la cea de a VI-a ediţie a tîrgului firmelor de exerciţiu "Rivulus Dominarum Tineret". Evenimentul a avut loc la Centrul de Instruire şi Marketing din Baia Mare al Camerei de Comerţ şi Industrie Maramureş şi a oferit băimărenilor posibilitatea de a admira ideile de afaceri ale elevilor.
"Iarmarocul" cu iniţiativele de business ale liceenilor a primit startul sîmbătă dimineaţa, în prezenţa organizatorilor (Colegiul Economic "Nicolae Titulescu”), a gazdelor, consilierilor locali şi a reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Maramureş. Cu toţii şi-au arătat încrederea în propunerile de afaceri ale tinerilor, subliniindu-se că generaţia lor reprezintă "flacăra antreprenoriatului".
"Sunt convinsă că aceşti tineri minunaţi ştiu pentru ce au venit, iar pregătirea lor în firma de exerciţiu îi va instrui pentru viitor. De pe băncile şcolii, activitatea în aceste firme virtuale va da naştere specialiştilor de mîine pregătiţi în domeniul economico-social", a punctat în cadrul festivităţii de deschidere prof. Crina Georgeta Buda - director al colegiului. Tîrgul firmelor de exerciţiu a strîns numeroase concepţii viabile de business: cofetării, hoteluri, saloane de înfrumuseţare, firme de arhitectură ori artizanat etc.
Cu acest prilej, liceeni au învăţat să iniţieze o afacere, să facă tranzacţii, să negocieze, să realizeze materiale publicitare şi oferte, precum şi să ţină evidenţa contabilă a activităţii. Astfel, elevii au simulat activităţile unei firme reale, dobîndind competenţe în toate acţiunile şi departamentele unei întreprinderi. Nu în ultimul rînd, au fost acordate premii, fiind răsplătite cele mai reuşite idei: cel mai bun stand, cele mai bune materiale promoţionale, cel mai bun catalog creativ etc.


Elevii Colegiului Economic Gheorghe Dragos si-au facut o datorie de onoare din obtinerea unor locuri fruntase la competitiile care necesita demonstrarea abilitatilor antreprenoriale.
Respectand astfel traditia, elevele clasei a XI-a I de la Colegiului Economic Gheorghe Dragos, coordonate de profesoarele Bran Violeta si Stan Adina, au participat la cea de-a VI-a editie a Targului firmelor de exercitiu Rivulus Dominarium Tineret din Baia Mare. Echipa de elevi a fost formata din: Onica Cristina, Moldovan Corina, Paul Romina, Mikulicsan Mariana, Pinkovski Bettina, Viezer Sabina, Pavele Denisa. Ele au fost organizate in Firma de Exercitiu Coroana Carpatilor si s-au clasat pe locul al II-lea la sectiunea “Cel mai bun stand” si mentiune I la sectiunea “Cele mai bune materiale promotionale”.
De asemenea, clasa a XI-a H, coordonată de profesoara Silaghi Adriana Orhidea, s-a întors cu premiul special pentru „Exoticul ofertei” cu firma de exerciţiu „Travel to paradise”, firma fiind o agenţie de turism. S-au evidenţiat elevii clasei a XI-a H: Ardelean Florin, Bobicsak Bernadett, Bura Izolda, Buz Larisa, Haiduc Nicolae, Lucuţ Ioan, Nicoară Samuel, Pop Gabriel, Părău Diana ajutaţi de toţi ceilalţi colegi de clasă.
Targul firmelor de exercitiu Rivulus Dominarium Tineret din Baia Mare este o competitie nationala care se desfasoara anual si reprezinta o oportunitate deosebita pt elevi de a-si pune in valoare cunostintele si abilitatile la cele opt sectiuni ale concursului. in acest an, la startul competitiei au fost prezente 58 de firme de exercitiu din 13 judete ale tarii.
Informatiile de mai sus ne-au fost comunicate de profesoara Ioana Florentina Chis, purtator de cuvant al institutiei.
  

           Peste 50 de echipe s-au înscris în competiţia firmelor virtuale de anul acesta, organizată la Baia Mare, cu obiecte de activitate diverse, de la agenţii de turism şi magazine de îmbrăcăminte, până la firme de arhitectură sau întreţinere corporală. În deschiderea Târgului Firmelor de Exerciţiu, echipele au primit încurajări din partea celor prezenţi.
Printre cei prezenţi s-au aflat şi elevii Liceului Teoretic ”Traian Vuia” din Făget, care au participat cu un proiect îndrăzneţ, comercializând produse handmade, realizate din materiale reciclabile. Astfel, aceştia au vrut să dea o utilitate obiectelor reciclate, prin autenticitatea produselor realizate manual.
„Am venit la Baia Mare să prezentăm obiectele handmade. Denumirea firmei este „Angelique Handmade” şi avem şi un motto: „Tu arunci, noi luăm. Tu distrugi, noi prelucrăm”. Noi, în şcoală, derulăm un proiect de mediu cu reciclare de obiecte electrice şi electronice şi din becuri, de exemplu, le-am luat şi le-am pictat şi le-am folosit ca şi globuri”, a povestit profesorul coordonator al echipei făgeţene, Ionel Petrea, pentru emaramures.ro.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.