joi, martie 22, 2018

Concursul naţional „Alege! Este dreptul tău!”, ediția 2018

        Vineri, 16 martie a.c., Inspectoratul Şcolar Judeţean Maramureş, în parteneriat cu Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Maramureş, a organizat la Colegiul Economic "Nicolae Titulescu” etapa judeţeană a Concursului naţional pe teme de protecţia consumatorului
"Alege! Este dreptul tău!"
      Aflată  la cea de-a XVI-a ediţie, competiţia reprezintă în fiecare an o provocare pentru elevii din învăţământul preuniversitar.
          Tema concursului :  „Crearea unei pieţe on-line echitabile şi sigure” a fost una generoasă, având în vedere interesul manifestat de elevi  pentru tot ceea ce are legătură cu internetul.
         Elevii claselor IX-XI au susţinut un test grilă din legislaţia specifică protecţiei consumatorului şi au realizat un eseu cu tema  “Costuri ascunse ale comerţului on-line”, pe care l-au prezentat în faţa comisiei, utilizând instrumentele tehnologiei digitale. 
        Controlându-şi cu succes emoţiile, elevii participanţi au reuşit să convingă membrii comisiei că sunt bine informaţi, cunosc atât avantajele, cât şi dezavantajele cumpărăturilor on-line şi, mai ales, sunt destul de vigilenţi, astfel încât să nu fie victimele unor înşelătorii.  
      Câştigători la categoria liceu sunt: Kovacs Cătălin, clasa a XI-a A – Premiul I şi Bota Alexandra, clasa a X-a A – Premiul II, elevi la C.E.N.T., coordonaţi de doamna profesoară  Rodica Miclăuş.  Ne dorim ca în acest an elevii  colegiului nostru să urce pe podiumul competiţiei organizată de Ministerul Educaţiei Naţionale, în perioada 17 iunie-22 iunie, la Tabără Delfin din Năvodari.
          Alte rezultate obţinute de elevii de la C.E.N.T.:
-   Premiul III - Sălăgean Florin, clasa  a X-a A, prof. coord. Miclăuş Rodica;
-   Premiul special pentru debut – Dănilă Radu, clasa a IX-a E, prof. coord. Talpoş Elena şi Porumb Mirela;
-  Premiul special pentru eseu – Pop Timeea Ariana, clasa a X-a D, prof. coord. Danciu Natalia.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.