vineri, noiembrie 30, 2018

O să încingem hora mare lângă oala cu sarmale

Proiect didactic
„O  SUTĂ DE  SARMALE PENTRU 100 DE ANI DE ROMÂNIA ”
-Data: 29.11.2018
-Locul de desfăşurare: Laboratorul de practică şcolară al Colegiului Economic „Nicolae Titulescu” Baia Mare
-Coordonatori proiect:
      -director prof. Buda Crina Georgeta
      -director adj. prof. dr. Han Nicoleta
       -prof. instruire practică Copos Daniela
-Participanţi: 15 elevi ai claselor de la Învăţământul profesional, specializarea “Turism şi alimentaţie”, împărţiţi în trei grupe, fiecare reprezentând o clasă. În fiecare echipă au fost cuprinşi elevi cu CES şi elevi aparţinând grupurilor dezavantajate  vulnerabile.
            Practicanţii  au primit materiile prime prevăzute în procesul tehnologic al  preparatului sarmale, având  la dispoziţie o fişă tehnologică care a trebuit respectată. Pe parcursul activităţii elevii au fost  urmăriţi şi consiliaţi de către profesorii de instruire practică coordonatori: Copos Daniela, Neamţ Ioana şi Morariu Călin
            Activitatea de realizare a preparatelor şi montarea platoului a fost de 3 ore, finalizându-se  cu aşezarea platoului pe masa de prezentare, în dreptul numărului aferent echipei participante.
            Evaluatorii activităţilor desfăşurate de elevii participanţi: prof. Balla Mihaela, prof. Pop Valerica, prof. Bonaţ Ioan şi prof. Mitrea Mariana au acordat  un punctaj , de la 1 la 10 , preparatelor, ţinând cont de  urmatoarele criterii:
-igiena individuală a fiecărui elev participant;
-respectarea condiţiilor de igienă la locul de muncă;
-pregătirea şi dozarea materiilor prime;
-operaţii pregătitoare;
-respectarea operaţiilor prevăzute în fişa tehnologică pentru fiecare gustare caldă  şi tehnica preparării;
-modul de prezentare a platoului: estetică, creativitate, descriere preparat;
-gustul produselor culinare.
            Înaintea de mult aşteptatul moment al degustării, profesorii şi-au  împărtăşit opiniile elevilor,  în privinţa punctelor ''tari'' şi ''slabe'' privind prestaţiile echipelor participante la activitate. Grupa câștigătoare a fost recompensată cu diplome.
            De pe masa  de sărbătoare nu au lipsit ciurigăii, deliciul tradiţional din Maramureş, preparaţi în afara concursului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.