luni, septembrie 09, 2019

Deschiderea anului şcolar 2019-2020


        Prima zi de școală aduce, deopotrivă, emoţii pentru boboci, părinţi şi profesori, dar şi bucuria reîntâlnirii pentru elevii mai mari. Cu toții deschid o filă albă a catalogului care urmează să fie completat  pe parcursul celor două semestre.
         Vă dorim  un an şcolar în care să învăţaţi lucruri noi, să vă descoperiţi pasiunile, să aveţi alături oameni dăruiţi - părinţi şi profesori deopotrivă - care să vă susţină, astfel încât să vă bucuraţi, la final, de reuşitele voastre!
 
Mesajul doamnei Inspector Scolar General, prof. Ana Moldovan:
       „Dragi elevi, distinşi dascăli, stimaţi părinţi,
        La început de toamnă se deschid, în fiecare an,  porţile tuturor şcolilor din ţara noastră.
      Pentru noi toţi, ziua de astăzi are o semnificaţie deosebită. Întâlnirea cu școala este întâlnirea cu viitorul! Aici se prefigurează societatea de mâine, cu specializări, performanțe, ezitări, relaționări, caractere și comportamente care vor defini mersul omenirii.
       Desigur,  ca orice început,  această zi implică emoţii, întrebări, speranţe atât pentru elevi, pentru părinţi, cât şi pentru cadrele didactice. Mereu vom avea sentimentul de nou şi fascinația necunoscutului, alături de visuri, așteptări,  voinţă şi hotărârea de a reuşi.
      Dragi elevi, bine aţi revenit în şcoală! Vouă şi celor din anii de început  de etapă, micuţilor din grădiniţe, elevilor din clasa pregătitoare şi bobocilor din licee, vă urez mult succes!
       Noi, dascălii voştri, vă vom însoți pe drumul cunoașterii și al descoperirii de sine,  al dezvoltării plenare. Știm că vă veți construi personalitatea într-un mod armonios, pentru  putea face faţă permanent  provocărilor ivite din tot ceea ce este nou şi interesant.
        Dragi educatori, învăţători, profesori, şcoala este o instituţie mereu tânără, în schimbare şi, de aceea, ne solicită constant creativitatea, iniţiativa, competenţa, pentru ca elevii noştri să reuşească. Apreciez munca depusă în anii precedenţi, vă mulţumesc pentru ataşamentul faţă de şcoală şi  pentru actul educaţional de calitate. Îmi doresc să arătaţi maximă responsabilitate faţă de educaţie şi de elevii noștri şi în acest an şcolar.
        Stimaţi părinţi, sunteţi cei care susţin zilnic parcursul existenţial şi, în special, pe cel educaţional al copiilor dumneavoastră. Vă mulţumesc şi vă invit să rămâneți implicați în continuare în acest parteneriat atât de important cu şcoala. Doar prin colaborarea cu dumneavoastră,  cu comunitatea locală și cu toți partenerii educaționali, putem sprijini performanţa. Reuşita acestui demers va  aduce  satisfacţii tuturor celor implicaţi.
      Vă dorim tuturor multă sănătate, putere de muncă şi un an şcolar foarte bun, cu rezultate deosebite!
Inspector școlar general,
Prof. Ana MOLDOVAN” 
        După deschiderea oficială a noului an şcolar, 2019-2020, s-a desfăşurat festivitatea de premiere a elevilor cu rezultate foarte bună la învăţătură şi purtare în anul şcolar precedent.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.