marți, februarie 15, 2011

Participă şi tu!

Familia mea este unică

A descoperi urmaşul cui ai fost poate fi ceva cu adevărat fascinant. Arborele genealogic este cel care ne ajutăÎncă din adolescenţă apar întrebări privind identitatea şi apartenenţa fiecăruia la familia din care face parte. Unii îşi doresc să afle tot ce se poate despre istoricul familial, cine au fost bunicii sau străbunicii lor, ce ocupaţii au avut, ce le-a plăcut să facă, şi îşi interoghează părinţii şi rudele cerându-le o mulţime de amănunte.


În cadrul Proiectului educaţional în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană Petre Dulfu din Baia Mare, cu tema SĂ NE CUNOAŞTEM SCRIITORII CONTEMPORANI, ediţia a V-a, din 6 aprilie 2011, Biblioteca C.E.N.T. lansează elevilor şcolii chemarea de a participa la concursul dintre liceele băimarene cu titlul:„Familia mea este unică”.
Cerinţe:
Realizarea arborelui genealogic a propriei familii pe un poster A1-carton, cu poze şi explicaţii, pe o ierarhie de minimum trei generaţii, maximum – nelimitat. Explicaţiile trebuie să cuprindă: nume, prenume, data şi locul naşterii, profesia şi/sau ocupţia, hobby-uri, vicii, alte informaţii care să contureze cât mai exact personalitatea celui din imagine. Pe poster trebuie specificat în partea de sus a paginii: numele şi prenumele, liceul, clasa. Se vor premia cele mai reuşite postere (se va ţine cont de complexitatea şi acurateţea informaţiei, precum şi de aspectul estetic). Posterele vor fi aduse la Biblioteca şcolii până luni, 04.04.2011, ora 900, pentru a fi depuse la Biblioteca Judeţeană la termenul precizat în proiect.
În data de 6 aprilie 2011, va fi realizată o expoziţie cu aceste postere în holul mare al Bibliotecii Judeţene Petre Dulfu din Baia Mare. Juriul va fi format din 2 elevi (de la fiecare liceu), iar jurizarea se va face tot în data de 06.04.2011, începând cu ora 900.

Premierea posterelor declarate câştigătoare va fi făcută de reprezentantul Editurii Rao.
Îţi propunem să participi. Asta înseamnă să-ţi conturezi mai bine povestea de viaţă şi identitatea proprie.
Timpul e şi-ntrebare, dar e şi răspuns!



Ludmila KLOCZA ● bibliotecar

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.