vineri, aprilie 15, 2011

Firmele de exerciţiu din cadrul C.E.N.T. prezente şi în această primăvară la târguri internaţionale şi competiţii de profil!


*      Târgul internaţional  RO-TIFE 2011 – Timişoara, ediţia a V-a, 22 – 24 martie 2011

Firme participante la târg, 116: din România, Republica Moldova, Austria şi Serbia.
Firme participante din cadrul C.E.N.T.
FE Extravagantza SRL – cls. XI A, prof. coordonator Mitrea Mariana
FE Ideal SA – cls. XI C, prof. coordonator Nan Natalia
FE Charriott SRL – cls. XI E, prof. coordonator Hoban Carmen
FE Wild Cats SRL – cls. XII D, prof. coordonator Pop Alina Natalia

Spre deosebire de ediţiile anterioare, în acest an, organizatorii (preluând modelul austriac) au ales să aprecieze eforturile tuturor firmelor participante, acordându-le certificate de apreciere şi renunţând la acordarea de premii.

Impresii de la târg:

Participarea la Târgul RO-TIFE Timişoara 2011 a fost o experienţă deosebită pentru angajaţii FE Charriott S.R.L, fiind prima participare a echipei actuale la un târg internaţional. Caracterul educativ al acţiunilor de acest fel, precum şi implicarea elevilor pe toată durata târgului, transformă o astfel de activitate utilă, într-o amintire frumoasă.
● Prof. Carmen Hoban

O nouă experienţă utilă şi frumoasă la o manifestare internaţională a firmelor de exerciţiu.
● Prof. Natalia Nan

RO-TIFE 2011 – o şansă pentru noua echipă Extravagantza de a-şi exersa profesionalismul, spiritul de echipă; de a reîntâlni colegi din ţară, din „marea familie a firmelor de exerciţiu”; de a lega noi prietenii.
● Prof. Mariana Mitrea

Participarea la acest târg a constituit o nouă experienţă pentru noi, oferindu-ne ocazia să cunoaştem un oraş nou, obiceiuri noi, dar şi persoane cu un alt mod de gândire. În ceea ce priveşte desfăşurarea propriu-zisă a târgului, ne aşteptam la ceva mai mult din partea organizatorilor, însă atmosfera din cadrul târgului, colaborările şi relaţiile stabilite cu alte firme, au compensat totul. Dar cel mai important, am rămas cu o amintire frumoasă şi cu speranţa că vom avea ocazia să participăm şi la ediţia de anul viitor.”
● Echipa Extravagantza

A fost o activitate foarte interesantă, deoarece am învăţat multe lucruri noi, am cunoscut şi am legat noi prietenii cu elevi din ţară şi chiar şi din alte ţări... Târgul a avut unele lipsuri la capitolul organizare, dar sper că tot ce a lipsit acum să fie completat la ediţia viitoare. Trecând însă peste acestea, consider că am avut parte de o experienţă frumoasă alături de colegii mei de clasă şi de colegii din celelalte firme, împreună cu doamnele profesoare, care au fost alături de noi şi au coordonat întreaga acţiune, de nota 10.
● Pop Alina Cristina – manager general FE Charriott SRL












Competiţia BUSINESS PLAN 2011 – faza regională, 8 aprilie 2011

Începând cu anul şcolar 2008 – 2009, pentru a veni în sprijinul dezvoltării competenţelor antreprenoriale ale elevilor, facilitând corelarea pregătirii teroretice cu pregătirea practică, a fost introdusă competiţia BUSINESS PLAN.
Printre obiectivele competiţiei, se numără:
  • valorificarea spiritului antreprenorial
  • familiarizarea elevilor cu activităţile specifice mediului economic real
  • promovarea colaborării dintre firmele de exerciţiu şi mediul economic real
  • încurajarea competiţiei şi a competitivităţii firmelor de exerciţiu implicate.

La faza regională din acest an, organizată la Bistriţa – pentru regiunea Nord-Vest, a participat
ca reprezentantă a jud. Maramureş, FE Wild Cats SRL – cls. XII D, prof. coordonator Pop Alina Natalia. FE Wild Cats SRL a fost declarată câştigătoare a fazei judeţene, care a avut loc în luna martie.
La competiţia de la Bistriţa, au participat 6 firme de exerciţiu, reprezentantele judeţelor din zona Nord-Vest: Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Maramureş, Satu Mare şi Sălaj.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.