miercuri, noiembrie 30, 2011

Competiţia “Business Plan”


Ateliere de lucru


        Din acest an şcolar, 2011-2012, Competiţia Business Plan îşi începe activitatea prin organizarea de “ateliere de lucru” având ca temă antreprenoriatul. Această activitate este organizată în parteneriat cu Asociaţia Euro < 26 România şi Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România.
Acest atelier s-a derulat în data de 26.11.2011, între orele 1200-1500, având ca locaţie Bistriţa, regiunea Nord-Vest.
       În cadrul acestui atelier au participat profesori si elevi din următoarele judeţe: Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Maramureş, Satu-Mare, Sălaj. Din cadrul Colegiului Economic “Nicolae Titulescu” au participat două firme de exerciţiu reprezentate de următoarea echipă: FE WILD CATS SRL – profesor Pop Alina Natalia, elevi – Muntean Oana şi Soponar Vlăduţ – clasa a XI a D şi FE YOUR SECRET SA – profesor – Danciu Natalia, elevi – Butean Dora şi Cozma Roxana – clasa a XI a C.
       Activitatea desfăşurată în cadrul atelierului de antreprenoriat a pornit de la două activităţi de lucru, găsirea unui motto de către elevi fiecărui judet reprezentativ – “Cheile porţilor maramureşene se află în sufletul vostru” de la care s-a pornit discuţia de antreprenoriat, după care s-au prezentat etapele pentru înscrierea la competiţia Business Plan – etapa pe şcoală, etapa judeţeană, etapa regională şi etapa naţională – promovându-se cea mai viabilă idée de afaceri, planul de afaceri fiind elementul de baza în derularea acestei competiţii. Printre obiectivele urmărite se numără şi realismul proiectelor, nevoia de la care se pleacă, ce cumpără clienţii. Pe parcursul derulării atelierului de antreprenoriat a fost invitat un antreprenor de success din Bistriţa care a expus oportunităţile sale de afaceri, având o vechime pe piaţă de 20 ani, depăşind toate obstacolele printr-o analiză atentă şi găsirea soluţiilor adecvate, a învăţat continuu că datoria de a face ceea ce trebuie făcut, de a da oamenilor ceea ce au nevoie pentru a nu suferi. Întotdeauna trebuie căutat adevărul, înţeleasă realitatea, dată atenţie istoriei chiar dacă aceasta nu este perfectă, şi căutat acele mărturii reale după care să ne ghidăm în viaţă.
       Toate acestea pornesc de la nevoie – public ţintă – cerere solvabilă. Antreprenorul este acel om care creează.
    Vă invităm să vă înscrieţi la această competiţie, punându-vă în valoare spiritul de viitor antreprenor.
prof. POP Alina Natalia


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.