miercuri, iunie 06, 2012

Ani de liceu, o prefaţă la romanul ce e doar al meu...


           Vineri, 1 iunie 2012, sala mare a Casei de Cultură a Sindicatelor din Baia Mare a fost neîncăpătoare. Timp de doua ore a avut loc cursul festiv CENT al claselor a XII-a, promoţia 2012, noua clase spunând adio anilor de liceu, ani frumoşi, plini de bucurii, speranţe şi tinereţe.
          Le-au fost alături părinţi, bunici, rude, prieteni, veniţi cu mic cu mare să le ureze baftă în drumul vieţii. Emoţii au avut si dirigintii, dar si dascălii scolii, cei care îşi văd împlinita munca de formare a unei generaţii care bate acum la portile vietii.
        Cu un cuvânt de salut către absolvenţi şi invitaţii lor la festivitate a venit primarul urbei, d-l. Cătălin Cherecheş şi d-na prof.Crina Buda, inspector scolar
         Lăsând în urmă anii de liceu, proaspeţii absolvenţi păşesc acum într-un nou ciclu al existenţei lor, bagajul de cunoştinţe acumulat în cei patru anii fiindu-le călăuză în lupta cu viitorul. Şeful de promoţie din colegiul baimărean, Bonta Sergiu, din clasa a XII-a A, a rememorat câteva momente care l-au marcat pe parcursul anilor de liceu, aducând cuvinte de mulţumire profesorilor din partea absolvenţilor pentru truda şi sufletul depus în perioada anilor de şcoală.
"Ani de liceu, impletind cu poezie,
Tot ce ai tu mai bun, mai curat.
(...) Timp, nu fi hain,
Sa mai fim liceeni, macar putin."

La finele celor 4 ani de liceu, munca absolvenţilor de la CENT a fost răsplătită prin premii oferite celor mai merituoşi absolvenţi. Diriginţii claselor nu şi-au luat rămas bun de la elevii lor fără un gand bun, menit să le readucă în memorie că  undeva, candva, la un liceu din Baia Mare tinereţea le-a surâs frumos, sincer şi minunat timp de 4 ani. La strigarea catalogului, toti elevii au raspuns: prezent!
     
          Olimpicii naţionali de la “Titulescu” au fost aplaudaţi pentru meritele lor. şi au au primit diplome şi cărţi în cadrul festivităţii organizate.
       Un alt moment emoţionant pentru absolvenţi a fost înmânarea simbolică a cheii liceului elevilor din clasele a XI-a.
          La final, după intonarea imnului “Gaudeamus igitur”,absolvenţii au promis că se vor reîntâlni, în aceeaşi formulă, în 2022.
Dragul meu liceu, dacă mai ieri voiam să scap de tine, acum, când mă aflu la răscruce de drum, tare aş vrea din nou să fiu copil!

Felicitări organizatorilor: d-lui director adj. prof.drd. Gabriel Morar, coordonator, şi d-nei prof. Daciana Şofran, cea mai neobosită maestră de ceremonii. A fost frumos, lumea s-a simţit bine şi toţi au plecat cu zâmbetul pe buze de acolo.


           Clopoţelul a sunat ultima data... Tineţi minte, dragi absolventi, că „este uşor să înveţi a merge! Important este încotro te îndrepţi!”


                                                                           Ludmila Klocza, bibliotecar

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.