marți, noiembrie 27, 2012

Campania de educare şi colectare selectivă “Baterel şi Lumea Non-E”



Obiectivul campaniei l-a constituit, pe lângă colectarea selectivă a deşeurilor de baterii şi echipamente electrice şi electronice, şi informarea directă a elevilor din ciclul obligatoriu (primar, gimnazial si liceal) asupra modalităţilor corecte de colectare a deşeurilor reciclabile.
Campania s-a derulat la nivel national in scoli si licee, in perioada noiembrie 2011 – iunie 2012, sub inaltul patronaj al Ministerului Mediului si Padurilor, Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului si a Garzii Nationale de Mediu in parteneriat cu Radio Romania Bucuresti fm. Proiectul lansat de Asociatia Environ a urmarit in egala masura implementarea unui sistem eficient de educare privind colectarea selectiva a deseurilor de echipamente electronice si baterii, dar si stimularea colectarii selective a acestor deseuri.
Bilantul campaniei: peste 200 de unitati de invatamant inscrise, peste 340 desene si eseuri transmise, 73 de proiecte de colectare selectiva si peste 10 tone de deseuri electrice si electronice colectate. Pentru a rasplati acest efort considerabil din partea participantilor, in cadrul Galei de Premiere au fost oferite premii castigatorilor fiecareia dintre cele 3 categorii ale competitiei si diplome de participare.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.