luni, februarie 25, 2013

Cu diplomaţie despre iubirea bărbatului Titulescu



Să nu lăsăm luna dragostei să treacă fără să o marcăm și noi.
Nicolae Titulescu este cel mai mare diplomat român al tuturor timpurilor. Însă cât din reușită lui se datorează femeii excepționale care i-a stat alături toată viață? Doamnei sale, numită „arbitru al eleganței”, care îi ascultă discursurile și îl susținea în toate proiectele lui.


21 mai 1935, Viena. Nicolae Titulescu în incinta Legaţiei României

În dreapta omului politic, cu un buchet superb de flori în brațe, zâmbește doamna Caterina Titulescu, soția, muza și partenerul politic din umbră al omului de stat.
            Elegantă, își urma discret soțul în călătoriile lui diplomatice, așa cum l-a însoțit timp de 34 de ani și în căsnicie.
Doamna Caterina a fost prima și singura iubire a omului politic şi eminentului diplomat român. Născută într-o familie boierească din sudul țării, de la Roșiorii de Vede, Caterina l-a cunoscut pe domnul Titulescu în 1906 și un an mai târziu s-au căsătorit. Soții Titulescu erau unul dintre cele mai cunoscute, ambițioase și elegante cupluri ale începutului de secol XX.
Decenii la rând, Caterina Titulescu a știut, cu delicatețe și fermitate, să-și susțină din umbră ambițiosul soț. Ea a fost cea care l-a încurajat mereu pe politicianul care a fost propus la Premiul Nobel pentru pace. Era prima care îi asculta discursurile celebre, opere oratorice pe care și astăzi le mai studiază în școală pasionații de istorie.

Să susții, să încurajezi discret, să înțelegi, să drămuieşti forță unui discurs și să ai grijă de eleganță impecabilă a poveștii tale de dragoste. Acestea au fost lecțiile doamnei Titulescu pentru posteritate.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.