vineri, mai 31, 2013

CENT flashmob - Dezlipește etichete împreună cu noi!

          Ne-am mobilizat, pe 31 mai 2013, în parcul CENT şi-am arătat, negru pe alb, că vrem să scoatem violența din viața elevilor. Ce aduc bun cuvintele grele? NIMIC!!! Sunt doar niște etichete, care rănesc și nu ne lasă să ne dezvoltăm, să ne simțim bine, să prindem aripi, să ne împlinim.În fața unor comentarii crude sau glume lipsite de sensibilitate este dificil ca un adolescent să se simtă bine în propria piele. El ajunge să se simtă rușinat de ceea ce cred ceilalți despre el, să se simtă umilit, să se simtă ca fiind fără valoare, chiar dacă acele etichetări au fost făcute voit sau din neglijență.
Am sărbătorit în avans Ziua Copilului printr-un flashmob, iniţiat de Zibo.ro și Organizaţia „Salvați Copiii România”, un joc-provocare, care are la bază rolul fundamental al școlii – educarea – şi care își propune să îi facă pe elevi să conștientizeze etichetele și să găsească soluții pentru a înlocui acest mod de relaționare.
Le  mulţumim tuturor elevilor  din clasele XI D, E, F, G si H care au răspuns prezent chemării noastre şi s-au alăturat acestui demers!
 Și, mai ales, trebuie să-i mulțumesc în mod special d-șoarei psiholog, prof. Cristina Ciolteazâna bună a  evenimentului. De ce în mod special? Pentru receptivitatea și deschiderea manifestată pentru acestă acțiune, fapt  care m-a determinat să înscriu colegiul ca participant în proiect și a  fost  ghidul acțiunii în tot ceea ce privește sprijinul logistic.                               
                                                                           Ludmila Bayza, BiblioCent
                                                                    

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.