marți, septembrie 29, 2015

CENT la două concursuri naţionale




            În perioada 24-27 septembrie 2015, la Liceul Teoretic „Aurel Lazăr" din Oradea s-au desfăşurat două concursuri naţionale: etapa finală a Concursului Naţional de ecologie şi protecţia mediului „Bune practici în educaţia pentru protecţia mediului”, cu sloganul „Viitorul Terrei este în mâinile noastre", precum şi etapa pe ţară a Concursului Naţional „Copiii şi drepturile lor", cu sloganul „Existăm. Ascultaţi-ne!
 
         Colegiul Economic „Nicolae Titulescu” din Baia Mare a reprezentat judeţul Maramureş, participând la fiecare dintre competiţii cu următoarele echipe:
 Grigoraş Alina, clasa a 12-a A şi Matei Adrian, clasa a 12-a C 
Criste Elisa, clasa a 10-a F, Grebleş Gabriela, clasa a 10-a F şi Nastai Bogdan, clasa a 11-a C

Profesor îndrumător Alina Natalia Pop
         Obiectivul primului concurs: diseminarea exemplelor de „bune practici" în activitatea de educaţie pentru formarea conştiinţei ecologice în rândul elevilor şi pentru protecţia mediului, dobândite prin intermediul activităţilor extraşcolare şi extracurriculare.

         În cazul celui de-al doilea concurs naţional, obiectivul principal este: diseminarea informaţiilor cu privire la Legea 272/2004, care reglementează drepturile copilului, Legea 217/2003 privind prevenirea şi combaterea violenţei în familie şi Strategia Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului cu privire la reducerea fenomenului de violenţă în unităţile de învăţământ preuniversitar.
          La final elevii de la CENT au fost răsplătiţi cu Premiul II la fiecare dintre cele două competiţii, respectiv Diploma specială pentru Cel mai bun afiş la Concursul Naţional de ecologie şi protecţia mediului.
Şi cum ne place să îmbinăm utilul cu plăcutul...





 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.