luni, septembrie 14, 2015

Festivitatea de deschidere a anului școlar 2015-2016


                                                    Dragi elevi, părinți, bunici și dascăli,
            Începe astăzi un nou an școlar. Este un moment aparte în care trăim cu toții bucuria și emoția revederii. La nivelul administrației publice locale, ne-am străduit în ultimii patru ani să investim în reabilitarea și modernizarea unităților de învățământ, așa se face că astăzi, majoritatea copiilor din Baia Mare au oportunitatea de a începe cursurile în creșe, grădinițe, școli și licee unde există condițiile cele mai potrivite pentru studiu. Proiectele noastre în zona de învățământ continuă până în momentul în care fiecare unitate de învățământ din Baia Mare va fi la standardul dorit de către noi toți. Pentru că educația stă la baza unei societăți sănătoase, iar în Baia Mare învățământul este un domeniu prioritar.
            Tuturor elevilor le urez să aibă parte de un an plin de realizări, iar dascălilor le mulțumesc pentru eforturile și sacrificiile pe care le fac, în pofida remunerației insuficiente. Împreună putem să generăm un climat favorabil copiilor noștri, să educăm generații care vor schimba în bine destinul României.
            Să aveți cu toții un an școlar bun, cu împliniri pe măsura efortului pe care îl depuneți!
                                                      Cu prețuire,
                                                      Cătălin Cherecheș
         Primarul Municipiului Baia Mare
                                      Onoraţi invitaţi, stimaţi colegi, dragi elevi şi părinţi
            Pentru noi toţi  începutul anului şcolar este o zi aparte, plină de emoție și de speranță.
            Învăţământul maramureşean se află sub semnul vocaţiei pentru performanţă, al aspiraţiei spre împlinirea elevilor prin studiu, prin cunoaştere şi cultură. Poate fi vorba de tradiţie, de un spirit al locului, de un destin, de competiţia pe care am încurajat-o între unităţi şcolare,  cu deschidere spre cunoaştere.
            S-a conturat în timp un spirit al şcolii care înseamnă şi sobrietate, studiu, severitate necesară, cultivarea unor repere axiologice, susţinerea valorilor intelectuale.
            Profesorii sunt repere profesionale autentice, conştienţi de responsabilitatea în faţa istoriei, dar şi înnobilaţi de pasiunea pentru profesie şi de talentul pedagogic, absolut necesar în activitatea didactică.
            Elevii noştri învaţă, dar au şi puterea de a gândi limpede şi liber, de a avea curajul opiniei, de a trece prin experienţe culturale de iniţiere pentru fiinţa matură de mai târziu. Aşa cum se poate vorbi de tradiţie şi modele în artă, în sport, la fel se întâmplă într-o şcoală foarte bună - prin puterea modelului, prin “contaminare”, valorile generează valori, şcoala oferă acel fundament de încredere şi cunoaştere de la care trebuie să pornim în marea aventură a existenţei, a învăţării continue.
            Ca filolog şi pedagog nu pot decât să aduc o reverenţă dascălilor maramureşeni care  cultivă sensuri profunde, valori adevărate, repere culturale perene, cerificându-le valoarea, conştienţi de responsabilitatea în faţa istoriei. 
            Stimaţi colegi, să facem sărbătoare din fiecare zi petrecută împreună! Să ne respectăm şi să ne susţinem reciproc în cea mai frumoasă dintre întâlniri, căci educaţia este cel mai frumos dar pe care îl poate primi omul!
            Dragi elevi, să aveţi încredere în voi şi să fiţi convinşi că ceea ce realizaţi în şcoală, va însemna enorm pentru viitor.Veţi învăţa de la profesori lucruri esenţiale pentru reuşita în profesie, dar şi pentru viaţă.  E important să priviţi la ceilalţi, e important să aveţi modele, dar cel mai important este să vă găsiţi  drumul!
             Dragi părinţi, vă adresez rugămintea să staţi alături de şcoală. Numai împreună cu profesorii puteţi face din copiii dumneavoastră oameni performanţi în viaţă.
             Aducem mulţumiri tuturor cadrelor didactice care, printr-o implicare deosebită, menţin şi întăresc prestigiul scolii, în acord cu repere de calitate moderne, de cultivare a elitelor în învațamântul maramureșean.
            Vă doresc tuturor să aveţi parte de un an şcolar rodnic, plin de realizări spirituale şi materiale, cu sănătate şi putere de muncă.
                        Cu aleasă considerație ,
                       Inspector școlar general
                  prof. Ana Lucreția Maria MOLDOVAN
                                                                                                                      Septembrie 2015


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.