marți, aprilie 19, 2016

S.O.S. – Producţia de alimente


Joi, 21 aprilie, în Salonul Artelor al Bibliotecii Judeţene “Petre Dulfu” din Baia Mare, are loc simpozionul şi concursul naţional de comunicări ştiinţifice “S.O.S. – Producţia de alimente”, ediţia a VI-a. De la ora 10 are loc deschiderea oficială, după care vor fi prezentate lucrările realizate de elevi, iar festivitatea de premiere este programată pentru ora 13.
În competiţie au fost înscrise 31 de judeţe, 159 de profesori şi au fost implicaţi 330 de elevi. Concursul a inclus mai multe secţiuni: dese­ne realizate cu Aplicaţia Paint având ca temă promovarea unei alimentaţii să­nă­toa­se, prezentări Power Point şi desene pe aceeaşi temă. Scopul lucrărilor a fost acela de a-i sensibiliza pe consumatori cu privire la alimentaţie. Elevii au încercat să vină cu câte un slogan care a reprezentat o reclamă la un aliment sănătos sau o antireclamă la un produs alimentar cu efecte negative asupra sănătăţii. Proiectul educativ este cuprins în Calendarul Concursurilor Naţionale Şcolare.
Acţiunea este realizată de Colegiul Economic „Nicolae Titulescu” şi Colegiul Tehnic „Transilvania”, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Maramureş, Universitatea Tehnică Cluj-Napoca – Centrul Universitar Nord din Baia Mare şi Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Maramureş.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.