vineri, mai 24, 2019

EUandME - vizionare interactivă de scurtmetraje

        Centrul Europe Direct Maramureş, din cadrul Fundației CDIMM Maramureș, în parteneriat cu Consiliul Județean Maramureș – entitate afiliată în proiect, a organizat joi, 23 mai 2019, la Colegiul Economic „Nicolae Titulescu” din Baia Mare, o vizionarea de scurtmetraje și o scurtă dezbatere pe teme europene.
          Evenimentul a făcut parte dintr-o serie de vizionari interactive de scurtmetraje EUandME și se adresează tinerilor interesați în promovarea educației ca factor de schimbare și progres. Prin dezbatere și dialog moderat, s-a dorit abordarea cu elevii colegiului teme precum: drepturile individuale și beneficiile apartenenței la UE, implicarea în viața publică, importanța participării la votarea candidaților pentru Parlamentul European.
        Elevii au  vizionat trei dintre scurtmetrajele realizate de către Comisia Europeană: 1. Singuraticul (The Loner), regizat de Tomasz Konecki; 2. Pensiunea vie (The Living Hostel), regizat de Matthias Hoene, 3.Oona, regizat de Zaida Bergroth.
       Discuțiile ulterioare s-au învârtit în jurul tematicilor celor trei filme, respectiv oportunități și drepturi în era digitală – comerț online/drepturile consumatorilor, mobilitate în interiorul UE, sustenabilitate și protecția mediului înconjurător.
          La final, elevii participanţi au vizionat două clipuri legate de beneficiile garantate de apartenența la Uniunea Europeană și rolul Parlamentului European, respectiv modul de participare la alegerile de duminică 26 mai din România!
                           Mulțumim doamnei profesor Alina Natalia Pop pentru inițiativă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.