luni, mai 27, 2019

„De la Înviere la Înălţarea Domnului”, ediţia 2019


        Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte IUSTIN, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, marți, 21 mai 2019, la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare a avut loc cea de XIX-a ediție a Manifestărilor cultural religioase „De la Înviere la Înalţarea Domnului”, precum și „Olimpiada de meșteșuguri artistice tradiționale” - etapa județeană.
         Partenerii acțiunii au fost: Inspectoratul Școlar Județean Maramureș, Episcopia Ortodoxă Română a Maramureșului și Sătmarului, Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare și Casa Corpului Didactic Maramureș.
            În deschiderea manifestărilor, pr. prof. Florin Hoban, inspector școlar pentru disciplina Religie a vorbit despre importanța și frumusețea tradițiilor și meșteșugurilor din zona Maramureșului care au o rezonanță deosebită în țară și străinătate.
                Evenimentul s-a desfășurat pe mai multe secțiuni și anume, icoane pe sticlă, icoane pe lemn, desene, creații literare, meșteșuguri artistice tradiționale, teatru religios, grupuri vocale cu pricesne și soliști de la colegii, licee şi școlile gimnaziale din judeţul Maramureş.
             De la Colegiul Economic "Nicolae Titulescu" au participat elevele:
 Băbaș Andreea, din clasa a IX a F 
și Giurgiu Mădălina, din clasa a XI a D, 
care au obținut Premiul III, respectiv Mențiune la secțiunea:  Pricesne.
Informaţii şi foto furnizate de prof. Graţiela Omota.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.