sâmbătă, noiembrie 16, 2019

Discursuri la a 60-a aniversare


       Participare la manifestarea dedicată aniversării a 60 de ani de la înființarea Colegiului Economic ”Nicolae Titulescu” Baia Mare
        Suntem prezenți aici pentru a sărbători împreună, așa cum se cuvine, 60 de ani de excelență a învățământului economic maramureșean. Colegiul Economic ”Nicolae Titulescu” este o instituție de învățământ reper pentru trecut, prezent și viitor. Spiritul european al patronului spiritual ne îndeamnă să privim unitatea de învățământ ca un monument durabil și ne unește în continuarea de tradiții, dar și în prefigurarea căilor de dezvoltare economică și socială care să contribuie la bunăstarea maramureșenilor.
         Colegiul Economic ”Nicolae Titulescu” are un trecut și un statut valoros, și mă refer acum la cadrele didactice care au contribuit la înființarea instituției de învățământ și care și-au onorat profesia de dascăli și de mentori. Încadrată în spațiu și timp colegiul răspunde nevoilor comunității, ca unitate de învățământ cu viziune și formatoare de educație modernă, competitivitate, notorietate și tradiție, un pol al învățământului economic maramureșean. Edificarea unei unități de învățământ se realizează în urma unui proces care se realizează prin eforturi umane, intelectuale și materiale. Așadar, aniversarea de astăzi reprezintă implicit omagierea generațiilor de profesori care și-au legat numele de dezvoltarea instituțională a colegiului, de obținerea excelenței în educație și de îndeplinirea misiunii educaționale.       Este, de asemenea, și un moment de a aduce respectul, mulțumirile și aprecierile noastre conducerii actuale, cadrelor didactice, personalului auxiliar și administrativ, elevilor și părinților pentru continuarea tradiției, pentru erudiție și creativitate în dezvoltarea procesului instructiv-educativ, pentru rezultatele și performanțele obținute la nivel județean, național și internațional.
           În aceste momente solemne, reverberăm sufletește și trăim împreună emoțiile devenirii acestui colegiu ca unitate de învățământ emblematică pentru Baia Mare și Maramureș vă ofer, stimată doamnă director, o diplomă de excelență în semn de recunoștință pentru nobila activitate educativă desfășurată și performanțele înregistrate în cei 60 de ani de existență.
La Mulți Ani, Colegiul Economic ”Nicolae Titulescu”!
Vasile Moldovan, Prefectul judeţului Maramureş

       Am fost onorat să reprezint azi Camera de Comerț și Industrie Maramureș la un eveniment marcant pentru comunitate și pentru procesul educațional din județul nostru. Colegiul Economic “Nicolae Titulescu” Baia Mare aniversează 60 de ani de învățământ economic maramureșean, de competitivitate și educație modernă, 60 de ani în care au fost pregătite numeroase generații specializate în domeniul economic.
        La ceas aniversar, am transmis felicitări conducerii Colegiului și întregului corp profesoral, i-am asigurat de suportul Camerei de Comerț și Industrie Maramureș și am subliniat acest lucru și în Cartea de Onoare a unității de învățământ, ca mărturie peste timp.
    M-am bucurat să evidențiez excelenta colaborare pe care CCI Maramureș o are cu Colegiul Economic “Nicolae Titulescu” prin implementarea și organizarea unor acțiuni comune și nu în ultimul rând am acordat o diplomă de excelență Colegiului Economic în semn de apreciere la aniversarea a 60 de ani de învățământ economic maramureșean.
                                                       La mulți ani, stimați parteneri!
Florentin-Nicolae Tuș, Preşedinte CCI MM

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.