miercuri, noiembrie 13, 2019

Parteneriat cultural: “BRÂNCUȘI – Calea nesfârșită a luminii”

        În perioada 12-16 noiembrie 2019 se organizează, la Baia Mare, „Zilele Patrimoniului Mondial UNESCO din România - 2019”, la inițiativa artistului fotograf Ilie Tudorel, în colaborare cu Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” și Colegiul Economic „Nicolae Titulescu” din Baia Mare.
         Marți, 12 noiembrie a.c., a avut loc deschiderea festivă a „Zilelor Patrimoniului Mondial UNESCO din România - 2019” și vernisajul expoziției personale de artă fotografică, autor Ilie Tudorel, cu titlul „Brâncuși - Calea nesfârșită a luminii”.
 
        Expoziția reprezintă un demers de susținere a candidaturii Ansamblului monumental „Calea Eroilor” de Constantin Brâncuși, din Târgu Jiu, de a fi înscris pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO.
       Tot cu această ocazie, pe parcursul vernisajului, Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” a organizat o expoziție tematică de carte pentru promovarea patrimoniului tangibil, intangibil și natural al României înscris pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO, cât și a altor valori ale patrimoniului mondial UNESCO din întreaga lume.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.