miercuri, ianuarie 22, 2020

Stagiile de mobilitate ale elevilor în cadrul programului Erasmus+ : oportunități de dezvoltare profesională și personală

            În perioada 26.01 – 16.02.2020 un grup de 15 elevi din clasa a X-a liceu, calificarea Tehnician în gastronomie, de la Colegiul Economic “Nicolae Titulescu” Baia Mare, va participa la cel de al doilea flux de mobilitate din cadrul proiectului “Învăţând să învăţăm pentru viaţa activă”, cod de referință nr. 2019-1-RO01-KA102-061849.      
          Proiectul este implementat de către Colegiul Economic „Nicolae Titulescu” Baia Mare, în calitate de beneficiar, cu sprijinul financiar al Comisiei Europene în cadrul Programului ERASMUS+, acţiunea Cheie 1, proiecte de mobilitate în domeniul formării profesionale VET.
         Fluxul II de mobilitate, la care participă cei 15 elevi selectați în proiect, vizează parcurgerea unui stagiu de formare profesională  care cuprinde 90 de ore activități de instruire practică în restaurante. Pe durata mobilității, elevii vor fi însoțiți de doi profesori de specialitate.
         Stagiul de formare profesională se va desfășura în diverse restaurante din Lisabona – Portugalia și le va oferi elevilor noștri, oportunitatea să-și dezvolte competențele profesionale la standarde europene, în domeniul de calificare, să-și exerseze și să-și dezvolte abilitățile de comunicare în limba engleză și nu în ultimul rând, să se dezvolte în plan personal, prin experiențele sociale și interculturale, pe care le vor trăi pe perioada mobilității.
         Pe lângă activitățile de instruire practică, mobilitatea include și un program de pregătire culturală constând în vizite și excursii la obiective reprezentative pentru istoria și cultura poporului portughez.
     Organizația intermediară din proiect, partener internațional al Colegiului Economic “Nicolae Titulescu”, care va asigura toate condițiile necesare derulării stagiului de mobilitate, pentru grupul de elevi și profesori, este Casa da Educação din Lisabona.
         Vom reveni cu impresii ale participanților la mobilitate, de pe meleaguri portugheze.
Responsabil proiect:  director CENT, prof. Crina Georgeta BUDA
Responsabil diseminare: prof. Mariana MITREA
foto: flux I

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.