luni, septembrie 16, 2013

Mesajul inspectorului şcolar general cu ocazia deschiderii anului şcolar 2013 - 2014


         Onoraţi profesori, dragi elevi, stimaţi părinţi şi invitaţi,
         Ne aflăm astăzi într-un moment festiv marcat de deschiderea anului şcolar 2013–2014. Pentru noi toţi, prima zi de şcoală reprezintă o sărbătoare încărcată de emoţie şi de speranţă. Emoţia trăită în această zi este dată de bucuria revederii, şi, mai mult, de importanţa unei noi etape pentru cei care devin acum şcolari sau îşi încep viaţa de licean.

        Onoraţi profesori,
       Menirea noastră este atât de bine surprinsă de Gaston Berger, care spunea că „şcoala nu poate avea decât două scopuri. Primul e să dăm copilului cunoştinţele generale de care, bineînţeles, va avea nevoie să se servească: aceasta este instrucţia. Cealaltă e să pregătim copilul de azi pentru copilul de mâine, şi aceasta este educaţia”. Aşadar, misiunea noastră este de a-i învăţa pe elevii noştri că valori ca demnitatea, onoarea, seriozitatea sunt condiţiile necesare pentru ca o societate să se dezvolte şi să dobândească stabilitate.        
             Dragi elevi,
           Fiţi convinşi că educaţia reprezintă singura cale prin care toate speranţele voastre legate de viitor pot să devină realitate. Doar prin şcoală, îndrumaţi de profesori şi sprijiniţi de părinţi, veţi reuşi să vă desăvârşiţi educaţia şi să parcurgeţi acest drum al cunoaşterii şi al autocunoaşterii care vă va modela personalitatea.
            Stimaţi părinţi,
            Dumneavoastră simţiţi, probabil, cel mai pregnant, emoţia acestor momente în care se pecetluieşte un parteneriat a cărui prioritate o reprezintă copiii noştri. Rămâneţi în acest parteneriat pe tot parcursul educaţional al copiilor, pentru că şansele de reuşită în demersul nostru comun nu se pot contura decât în condiţiile unei relaţii strânse între şcoală şi familie. 
           
            Vă doresc tuturor un an şcolar plin de realizări, cu sănătate, linişte şi putere de muncă!


Inspector şcolar general
Prof. Ana Lucreţia Maria MOLDOVAN

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.