joi, decembrie 13, 2018

„Cu rele şi cu bune ” - lansare de carte

        Joi, 13 decembrie a.c. Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” a găzduit  lansarea cărţii „Cu rele şi cu bune...”, semnată de d-na prof. Maria Berciu, apărută la Editura Maestro Tip, Fersig, 2018. Au luat cuvântul despre carte: dr. Teodor Ardelean, directorul Bibliotecii Judeţene „Petre Dulfu”, prof. Vasile Leschian, redactor de carte.
      D-na Maria Berciu (Pricop) a urmat cariera de dascăl la Colegiul Economic „Nicolae Titulescu” din Baia Mare, în perioada 1967-1998, când s-a pensionat,  cu menţiunea că în  intervalul 1994–1996 a fost şi director adjunct al liceului. 
       În 2013, la 69 de ani, d-na Maria Berciu a dat admitere la Facultatea de Litere, Secția pictură, a Centrului Universitar Nord Baia Mare, din cadrul Universității Tehnice Cluj-Napoca, fără a avea vreo experiență în domeniu. A avut ambiția de a învăța să picteze, stând cot la cot la șevalet, în bancă și la examene cu mai tinerii ei colegi. Cinci ani mai târziu era absolventă a 3 ani de facultate și 2 ani de master, a facultății menționate.  
        În acest an a scris şi o carte, la a cărei lansare am participat, alături de alte doamne foste profesoare de la C.E.N.T.: Liana Damian, Florica Naşcu, şi Veronica Libotean. 

Ludmila Bayza, bibliotecar

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.