luni, decembrie 10, 2018

Vernisaj la C.E.N.T.

          Vineri, 7 decembrie 2018, de la orele 13.00, la Colegiul Economic „Nicolae Titulescu” Baia Mare, a avut loc vernisajul expoziției permanente de artă fotografică „Comorile României” semnată de fotograful maramureșean Ilie Tudorel, la care au participat profesori, personal didactic auxiliar şi nedidactic, dar şi mulţi elevi,  deopotrivă parteneri ȋn procesul de educaţie.
 
          Această ediţie a expoziţiei-eveniment este dedicată Centenarului Marii Uniri din 1918 și Anului European al Patrimoniului Cultural – 2018, lucrările fiind donate de autor colegiului, pentru a fi valorificate în cadrul orelor de specialitate de la domeniul Turism şi alimentaţie
                Festivitatea a început cu intonarea Imnului de Stat al României „Deșteaptă-te, române!”, urmată de scurte alocuţiuni rostite de d-na  prof. Crina Georgeta Buda,director al colegiului şi prof. Adrian Gavra, inspector şcolar din partea  I.S.J. MM 
şi un mini-recital susţinut de  un grup vocal de elevi.
                Artistul fotograf Ilie Tudorel  și-a prezentat, în faţa auditoriului,  lucrările expuse  în holul de la parter al C.E.N.T. 
        „Comorile României” prezintă, într-un număr de 40 de lucrări de artă fotografică, cele mai valoroase locații, monumente sau situri arheologice ale patrimoniului, recunoscute pe plan mondial (aflate pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO): fortăreţe dacice din Munţii Orăştiei, biserici de lemn din Maramureş, biserici pictate din nordul Moldovei, sate cu biserici fortificate din centrul Transilvaniei, centrul istoric al oraşului Sighişoara, Mânăstirea Hurez, Delta Dunării, pădurile de fag din Carpaţi (Strâmbu-Băiuţ şi Groşii Ţibleşului), tradiții și meșteșuguri tradiționale românești, cum sunt: colindatul de ceată bătrânească, doina, tehnici de prelucrare a ceramicii de Horezu, tehnici de țesere a scoarțelor românești tradiționale.
                Patrimoniul cultural al României este o bogăţie care venind din străbuni şi străbătând veacurile este o parte integrantă a identităţii naţionale dar are şi o valoare universală. Se cuvine deci să-l cunoaştem, să-l păstrăm, să-l punem în valoare şi să-l transmitem generaţiilor viitoare!
        La evenimentul organizat de Colegiul Economic „Nicolae Titulescu” au participat şi două doamne bibliotecare, reprezentate ale Bibliotecii Judeţeane „Petre Dulfu” din Baia Mare, care au amenajat un stand tematic de carte.

Participanţii la eveniment au decis să se reunească pentru o fotografie de grup, la final.
       
          Domnul Ilie Tudorel este un artist fotograf din Baia Mare, judeţul Maramureş, România, născut în 9 octombrie 1961 la Ardud, judeţul Satu Mare, România. 
         Este membru al Uniunii Artiştilor Plastici (U.A.P.) sucursala Baia Mare şi al Asociaţiei Internaţionale „Euro Foto Art”. Este preşedinte al Clubului Foto-Video din cadrul O.N.G. Asociaţia „Millennium” din Baia Mare.
       Artistul a fost prezent în 97 de expoziţii de arta fotografică, din care 47 de expoziţii personale şi 50 expoziţii de grup în diverse aşezăminte de cultură din România, Belgia, China, Polonia, Ungaria şi Ucraina. Activitatea sa expoziţională a fost reflectată în numeroase publicaţii scrise din ţară şi din străinătate, precum şi în presa on-line.
      Începând din anul 2011 a desfaşurat o intensă activitate în mediul on-line, unde înfiinţat canalul video maramuresguide, în scopul promovării zonei Maramureşului prin videoclipuri.
        Din 2013 a înfiinţat blogul de fotografie TUDOR PHOTO BLOG - Lumea in imagini HD care are ca scop promovarea mesajului fotografic în actul de cultură şi promovarea României, Transilvaniei şi Maramureşului în lume. Fotografiile prezentate au o calitate deosebită (HD) şi subiectele conţin un înalt nivel de informaţie.
        Vă invităm să vizitați expoziția permanentă  „Comorile României” de la Colegiul Economic „Nicolae Titulescu” Baia Mare, situat pe str. Progresului nr.45 și să descoperiți frumusețea unică a exponatelor noastre de artă fotografică!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.