miercuri, octombrie 26, 2011

Voluntar la bibliotecă
Voluntarii nu au neaparat timp, ei pun suflet!
        În 26 octombrie 2011, cu prilejul sărbătoririi Zilei internaţionale a bibliotecilor şcolare, grupul de Prieteni ai bibliotecii, constituit la iniţiativa elevei Dora Coroian din clasa a XI-a K, a lansat un apel elevilor din şcoală pentru susţinerea bibliotecii prin donaţii de carte şi strângerea de fonduri pentru îmbogăţirea fondului bibliotecii C.E.N.T.
Ideea lăudabilă de a organiza o astfel de acţiune de strângere de fonduri a fost îmbrăţişată de elevii: Andra Buciuman, Andreea Pop, Raul Croitoru, toţi din clasa a XI-a K, Mihai Ţăranu, clasa a XI-a J, Iulia Molnar, clasa a XI-a G şi Diana Rus, clasa a X-a G, care au aderat benevol la acest grup de prieteni.
Adolescenţii şi biblioteca? Desigur. Tinerii sunt voluntari entuziaşti şi apartenenţa la un astfel de grup le conferă un simţ al responsabilităţii şi constituie un prilej de a se face utili bibliotecii. În plus, contactul cu biblioteca le insuflă pasiunea pentru lectură .
Prietenii Bibliotecii” este un grup non-profit, constituit la nivel de comunitate şcolară, care sprijină programele bibliotecii C.E.N.T., organizează activităţi de strângere de fonduri, lucrează în proiecte şi promovează biblioteca în comunitate.
Grupul „Prietenii Bibliotecii” organizează donaţii de carte si vânzări de suveniruri realizate de ei pentru membrii comunităţii, în scopul de a strânge fonduri suplimentare pentru bibliotecă.
Prietenii, care ştiu şi înteleg adevărata valoare a bibliotecii şi tot ceea ce înseamnă ea pentru comunitatea şcolară, au realizat şi montat o cutie pentru strângere de fonduri în incinta bibliotecii şcolii, urmând ca, periodic, grupul să gestioneze banii proveniţi din donaţiile benevole colectate pentru sprijinirea reîmprospătării fondului existent de carte.
Ieşi din tipar şi fii voluntar la Biblioteca C.E.N.T !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.