miercuri, aprilie 03, 2019

Concursul şi Simpozion Naţional „S.O.S. - Producţia de alimente!”, ediţia a IX-a, 2019



           Proiectul este realizat de către COLEGIUL ECONOMIC „NICOLAE TITULESCU” din Baia Mare în parteneriat cu:
- INSPECTORATUL ŞCOLAR JUDEŢEAN MARAMUREŞ
- UNIVERSITATEA TEHNICĂ CLUJ NAPOCA – CENTRUL UNIVERSITAR NORD DIN BAIA MARE
- DIRECŢIA SANITAR VETERINARĂ ŞI PENTRU SIGURANŢA ALIMENTELOR MARAMUREŞ.
            S.O.S. – ul nostru se doreşte a fi un semnal de alarmă pentru producătorii, consumatorii de alimente dar şi autorităţile responsabile de reglementarea sectorului alimentar, în ceea ce priveşte pericolul reprezentat de alimentele nesănătoase, dar şi o rampă de lansare pentru idei inovatoare care să aducă în alimentaţia publică:
S  – siguranţă
O – oportunităţi
S  – soluţii
           Secţiunea I : Info-culinar
        Concurs naţional de desene și afișe realizate cu ajutorul calculatorului (aplicaţia Paint sau alta) având ca temă promovarea unei alimentaţii sănătoase. Scopul lucrărilor va fi sensibilizarea consumatorilor cu privire la tema propusă. Fiecare lucrare de la această secţiune va avea un slogan ce va constitui o reclamă la un aliment sănătos sau o antireclamă la un produs alimentar cu efecte negative asupra sănătăţii. Desenul/afișul va fi salvat cu extensia .jpeg sau .bmp şi va fi încărcat pe site-ul http://sosproductiadealimente.e-biologie.ro.
            Secţiunea II : Mâncând sănătos, ne protejăm viaţa
            Concurs de proiecte în aplicaţia PowerPoint având ca temă promovarea unei alimentaţii sănătoase.Lucrările prezentate la această secţiune vor urmări identificarea alimentelor sănătoase şi propunerea unui stil de viață și alimentar, sănătos. Lucrările vor fi încărcate pe site-ul http://sosproductiadealimente.ebiologie.ro.
            Secţiunea III: Alimentele – prieteni sau duşmani
            Concurs naţional de desene având ca temă promovarea unei alimentaţii sănătoase. Se vor realiza în perioada derulării proiectului, desene, afişe sau postere pe această temă. Fiecare lucrare de la această secţiune va avea un slogan ce va constitui o reclamă la un aliment sănătos sau o antireclamă la un produs alimentar cu efecte negative asupra sănătăţii. Lucrările vor fi scanate sau fotografiate şi încărcat pe site-ul http://sosproductiadealimente.e-biologie.ro. Această secțiune se adresează și elevilor din învăţământul profesional și tehnic cu CERINȚE EDUCAȚIONALE SPECIALE.
               Lucrările prezentate în cadrul simpozionului vor fi:
- Eseuri ce promovează în rândul tinerilor educaţia pentru sănătate prin adoptarea unui regim alimentar şi a unui stil de viaţă sănătos.
-  Proiecte educative propuse de diriginţi, învăţători sau profesori ce promovează educaţia pentru sănătate şi adoptarea unui stil de viaţă sănătos bazat pe o alimentaţie sănătoasă.
-  Reviste școlare ce promovează diete și obiceiuri alimentare sănătoase.
       Festivitatea de premiere şi prezentarea celor mai reuşite lucrări la Concursul şi Simpozionul Naţional „SOS PRODUCŢIA DE ALIMENTE” va avea loc luni, 15 aprilie 2019 la Biblioteca Judeţeană "Petre Dulfu" din Baia Mare, Salonul Artelor, după următorul program:
                ora 10,00 – 10,30 - deschiderea manifestării
                ora 10,30 – 11,00 - alocuţiuni ale unor specialişti în domeniu
                ora 11,00 – 12,30 - prezentare lucrări
                ora 12,30 – 13,00 - premierea.
             coordonator proiect, prof. Ioan Bonaţ

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.