Miercuri, 10 aprilie a.c., în
laboratorul de practică şcolară, elevi din clasele a 9-a de la Colegiul
Economic „Nicolae Titulescu”, alături de câţiva elevi de la Colegiul Naţional „Gheorghe
Şincai” şi Liceul Sportiv din Baia Mare, s-au organizat
pe echipe şi au preparat, cu bucurie, Salam de biscuiți, cel
mai bun desert al copilăriei.
Activitatea este inclusă în
Concursul regional „Familia de succes”, înscris în Calendarul Activităţilor
Educative Regionale şi Interjudeţene 2019, fără finanţare M.E.N., Anexa nr. 9
la O.M.E.N. nr. 3016/09.01.2019, domeniul:
Educaţie civică, voluntariat, proiecte caritabile, poz.1582, organizat de
Inspectoratul Şcolar al Judeţului Maramureş în parteneriat cu Colegiul Economic
„Nicolae Titulescu”, Colegiul de Arte şi
Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” din Baia Mare, sub coordonarea
doamnei inspector şcolar profesor Amelia Bănică.
Acţiunea a fost coordonată, la nivel local, de doamna inspector şcolar prof.Amelia Bănică, cu sprijinul doamnei director a colegiului, prof. Crina
Georgeta Buda, a profesorilor de instruire practică: Ioana Neamţ, Daniela Copos şi
Călin Morariu şi al doamnelor laborante Lidia
Morariu şi Ramona Alisie.
Vă
spunem, mai pe îndelete, reţeta Salamului de biscuiți.
Ingrediente:
Stafidele se pun într-un castron și se acoperă cu un sirop preparat la rece din apă și zahăr, la care se
adaugă esență de rom după gust. Se lasă stafidele la înmuiat minim o oră.
Biscuiții se rup, într-un castron, în bucăți cam
de 1-2 cm, nu dorim să îi sfărâmăm prea tare, pentru a se vedea frumos
în secțiunea salamului de biscuiți.
Peste biscuiți se toană amestecul lichid pregătit din apă, zahăr, cacao şi margarină (pentru reţeta de post)
și se
omogenizează totul perfect, amestecând cu răbdare, doar prin împăturire, așa
încât toți biscuiții să se umezească, dar fără să se sfărâme.
Se pregătesc coli de celofan (cam de 40×35 cm), se pun fulgi de
cocos și compoziția se împarte în mod egal pe acestea, aranjând-o cu o lingură
în linie, paralel cu latura cea mai lungă
Se răsucește la capete, se sigilează, apoi se dă la
frigider.
Produsele finale vor sta la
rece, apoi vor fi degustate, începând cu ora 16, în Salonul Artelor, de la Biblioteca Judeţenă „Petre Dulfu”, cu
prilejul întâlnirii organizate în cadrul proiectului regional „Familia de
succes – Festivalul salamului din biscuiţi”, ediţia a VI-a, eveniment la care
invitaţi: copii, părinţi, bunici, membri ai comunităţii educaţionale.
foto, text: Ludmila Bayza, bibliotecar
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.